BIVŠI SVETSKI BROJ 1 ODUŠEVIO SRBIJU Neponovljivi Rus Marat Safin tvrdi da će Đoković biti najbolji svih vremena: Federer je imao sreće tokom karijere, Novak će prestići Rodžera!
Foto: Profimedia

šok

BIVŠI SVETSKI BROJ 1 ODUŠEVIO SRBIJU Neponovljivi Rus Marat Safin tvrdi da će Đoković biti najbolji svih vremena: Federer je imao sreće tokom karijere, Novak će prestići Rodžera!

Tenis -

Nekadašnji prvi teniser sveta Rus Marat Safin uveren je da će Novak Đoković prestići Rodžera Federera i postati najbolji igrač svih vremena.

Safin je za ruske medije prokomentarisao stanje u svetskom tenisu.

"Mislim da će Novak prestići Rodžera. Ima dovoljno vremena. Koliko ima on godina, 32? Sve će se svesti na okolnosti, ali ako bude zdrav i ako nastavi da igra ovako verujem da će se takmičiti dok ne bude imao 40".

Safin je tokom karijere znao da bude koban po Federera, kao u polufinalu Australijan opena 2005. godine kada je slavio sa 9:7 u petom setu. Povukao se 2009. godine zbog povrede, a sada je izjavio da je Švajcarac imao sreće tokom karijere.

"Federer je imao sreće tokom karijere, izbegao je velike povrede. Ostatak naše generacije je imao probleme - (Gustava) Kuertena i (Davida) Nalbandiana je mučio kuk, mene koleno. Završio sam karijeru sa 29 godina zbog povrede. Sa 30 godina smo se osećali kao da smo igrali već 15, 16 godina...", istakao je Safin.

Đoković trenutno imao 16 Grend slem titula, četiri manje u odnosu na Federera i dve manje u odnosu na Nadala.

Takođe, po broju nedelja na prvom mestu Đoković trenutno zaostaje za Federerom za 47 nedelja (310 - 263), ali je realno da ga već naredne godine prestigne u ovom parametru.

Uzevši u obzir i da je Đoković mlađi šest godina od Rodžera Federera ima sve predispozicije ne samo da nadmaši Švajcarca, već i da postavi mnogo veće i teško dostižne standarde u tenisu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track