Tipsarević bez titule u Gštadu

Poklekao u finalu

Tipsarević bez titule u Gštadu

Tenis -
Beluči se revanširao Tipsareviću za poraz u Štutgartu prošle sedmice

Teniser iz Srbije Janko Tipsarević nije uspeo da osvoji tituli na turniru u Gštadu, pošto je u finalu izgubio od Brazilca Tomaša Belučija sa 1:2 (7:6, 4:6, 2:6). Meč je trajao dva sata i 25 minuta. Nagradni fond tunira u Gštadu bio je 358.425 evra.

Tipsarević je bio prvi nosilac turnira, a izgubio je od 60. tenisera na ATP listi, sa kojim je do sada dva puta igrao i jednom ga pobedio - prošle sedmice u Štutgartu, na turniru koji je Srbin osvojio.

U prvom setu su protivnici bili izjednačeni, a Tipsarević je odlično odigrao u taj-breku. Uspeo je da nadoknadi prednost protivnika od 6:1, da spase pet set lopti i završi taj deo igre sa 8:6. U drugom setu rivali su bili izjednačeni do 4:4, a zatim je Beluči dobio dva gema čime je izjednačio rezultat u setovima na 1:1. U trećem setu brazilski teniser je nastavio u istom ritmu i vrlo brzo poveo sa 4:1 što Tipsarević nije mogao da stigne.

"Moram da čestitam Tomašu na odlično odigranom turniru i sjajnom finalu", rekao Tipsarević i dodao da je rival bio bolji u odlučujućoj deonici meča.

"Prva dva seta bila su izjednačena, mogla su da pripadnu bilo kome. U trećem je on, jednostavno, bio bolji igrač", dodao je srpski teniser.

Tipsarević je istakao da je uživao tokom prethodne dve sedmice.

"Ovo je prvi put da sam u Gštadu i, iskreno, ne znam zašto je tako. Trebalo da dolazim i igram ovde češće. Sjajan je ovo turnir. Iako sam izgubio u finalu, iza mene ostaju dve neverovatne nedelje, sa titulom u Štutgartu i finalom u Gštadu", rekao je Janko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track