SNIMAK ŽESTOKE BORBE NOVAKA I JAPANCA: Đoković se oprobao u SUMO RVANJU! Evo kako je NOLE prošao (VIDEO)
Foto: Printscreen

SPEKTAKULARANO

SNIMAK ŽESTOKE BORBE NOVAKA I JAPANCA: Đoković se oprobao u SUMO RVANJU! Evo kako je NOLE prošao (VIDEO)

Tenis -

Prvi teniser sveta Novak Djoković i Filip Krajinović eliminisani su u 1. kolu turnira u Tokiju u dublu, pošto su izgubili od hrvatsko-brazilske kombinacije Mate Pavić/Bruno Soareš 6:2, 4:6, 10:4.

Iskusniji dubl Igrači, četvrti nosioci u glavnom gradu Japana, imali su više koncentracije u super taj-brejku tako što su kod rezultata 3:3 osvojili sedam poena, naspram samo jednog srpskog tandema.

Ipak, ono što je navijačima u Srbiji najvažnije turnir u singl konkurenicji startuje tek danas, a Novak će na debitantskom nastupu odmeriti snage sa 20-godišnjim Australijanacom Aleksejom Popirinom.

Mladi teniser je sa 2:0 u setovima u poslednjem kolu kvalifikacija bio bolji od Džejmsa Dakvrorta. Popirin trenutno nema nijednu titulu u singlu, a u 2019. godini učestvovao je u glavnom žrebu sva četiri Gren slema – u Melburnu i Njujorku igrao je treće kolo, dok je u Parizu i Londonu takmičenje završio u drugom. Trenutno je 90. igrač ATP liste.

Vreme do prvog meča na turniru Novak je iskoristio da se malo bolje upozna sa tradicijom Japana i drevnim sportom sumo rvanjem.

Ridoku Edo-Noren restoran u kojem je i borilište bio je idealno mesto na kojem je Novak prvo posmatrao "keiko", jutarnji trening "penzionisanih profesionalaca", da bi im se u jednom momentu pridružio.

- Neverovatno iskustvo. Nikada ranije nisam probao ništa slično. Ovo je jedan od najpopularnijih sportova u Japanu. Juče sam pričao sa ocem telefonom. Prisetili smo se kako smo nekada navijali za Akebona - rekao je Novak.

Najbolji teniser današnjice nije uspeo da se "izbori" sa nekoliko puta težim rvačima.

- Osetio sam pored njih da nisam u formi. Moraću da nabacim nekoliko kilograma. Verovatno tri puta više nego što sada imam - našalio se Đoković i nastavio:

- Neverovatno je koliko su fleksibilni. Nisam mogao da verujem koliko se dobro kreću s obzirom na to da su teška kategorija.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track