ĐOKOVIĆ NA FEDERERA: Novak dobio rivale na završnom turniru u Londonu! Nadal u grupi sa mladim lavovima! Predstoji EPSKA BORBA za prvo mesto na kraju godine!
Foto: AP

Žreb za poslednji turnir u sezoni

ĐOKOVIĆ NA FEDERERA: Novak dobio rivale na završnom turniru u Londonu! Nadal u grupi sa mladim lavovima! Predstoji EPSKA BORBA za prvo mesto na kraju godine!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković na završnom Mastersu igraće u grupi "Bjorn Borg" protiv Rodžera Federera, Dominika Tima i Matea Beretinija, odlučeno je danas žrebom u Londonu.

U grupi "Andre Agasi" su Rafael Nadal, Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev.

Po dva najbolja iz grupe izboriće plasman u finale.

Završni Masters održava se od 10. do 17. novembra.

Osim trke za titulu u Londonu, koju brani Zverev, veliku pažnju će privući borba Novaka i Rafe za prvo mesto na ATP listi na kraju godine.

Španac trenutno beži 640 bodova Srbinu. Za svaku pobedu u grupi na ATP finalu dobija se po 200 bodova, za uspeh u polufinalu još 400, a za konačni trijumf još 500. Ukoliko šampion ne izgubi nijedan meč, osvaja ukupno 1.500 poena.

Ukoliko se Nadal ne pojavi u Londonu, Novaku će za povratak na svetski tron, biti potrebno da prođe grupu uz minimalno dve pobede i trijumf u polufinalu.

Međutim, ako se Nadal pojavi u "O2 areni", mnogo će zavisiti od njegovih rezultata.

Kada bi on bez poraza stigao do finala, osigurao bi prvo mesto, čak i kada bi ga Đoković savladao u završnoj predstavi.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track