BRITANCI ŠOKIRALI SVETSKU JAVNOST: Nole najbolji sportista u poslednjih 10 godina! U leđa mu gledaju Rafa, Mesi, Bolt...
Foto: AP

KO KAŽE DA GA NE VOLE

BRITANCI ŠOKIRALI SVETSKU JAVNOST: Nole najbolji sportista u poslednjih 10 godina! U leđa mu gledaju Rafa, Mesi, Bolt...

Tenis -

Nema mu ravnog! Ugledni list iz Velike Britanije ukazao veliku čast srpskom teniseru, koji je iza sebe ostavio Rodžera Federera, Rafu Nadala, Lea Mesija i Juseina Bolta!

Ko kaže da Britanci ne vole Novaka Đokovića?

U izboru čitalaca londonskog dnevnika Ivning standarda za najboljeg sportistu decenije na svetu pobedio je srpski teniser, ostavivši za sobom sve same planetarne asove kao što su njegovi rivali Rodžer Federer i Rafa Nadal, ili fudbalera Lea Mesija, atletičara Juseina Bolta...

foto: EPA

Sportska redakcija Standarda kandidovala je Srbina zbog osvojenih 15 grend slem titula od 2010. godine, što je na njihove čitaoce ostavilo jači utisak nego rekordi i zlata sprintera s Jamajke ili golovi i trofeji Barsinog čarobnjaka. Očigledno je da na Ostrvu veoma cene Novaka Đokovića i sve uspehe koje je postigao, a oni nisu mali. Srbin je dosad u karijeri osvojio 16 grend slem turnira, 77 ATP titula, a od 2001. se nalazi u samom vrhu svetskog tenisa. Igra vrhunski tenis od 2003. godine, kada je profesionalno ušao u ATP tur. Uz to, Srbin je poznat i po svom humanitarnom radu, ali i skromnosti, pa je omiljen u društvu ostalih tenisera i teniserki.

U ženskoj konkurenciji pobedila je američka plivačica Keti Ledecki, koja je uspesima od 15. godine na OI u Londonu 2012. godine zasenila rezultate svojih zemljakinja, teniserke Serene Vilijams i gimnastičarke Simon Bajls.

Za najboljeg parasportistu decenije proglašen je legendarni japanski teniser u invalidskim kolicima Šingo Kunijeda, koji je osvojio 29 grend slemova u sing i dubl konkurenciji.

Pristrasni gledaoci PUBLIKA NALJUTILA ĐOKOVIĆA

foto: AP

Novak Đoković burno je reagovao u taj-brejku prvog seta meča protiv Kevina Andersona. Njega je iznerviralo to što su navijači učestvovali u poenu pre nego što se on završio. Nije prvi put da je publika u Brizbejnu reagovala na poen i zbog toga Đoković više nije mogao da se suzdržava, pa je burno reagovao. Snažno je zamahnuo reketom i potom se prilično ljut obratio gledaocima.

Suveren HAMILTON JE NAJBOLJI BRITANAC

foto: EPA

Britanci su svoj izbor za domaćeg sportistu izdvojili od međunarodne konkurencije, pa su tako svi Ostrvljani mogli da se opredeljuju između Luisa Hamiltona, Endija Marija i Moa Faraha. Titulu najboljeg poneo je šampion Formule 1, jer je Hamilton pet od svojih šest šampionata osvojio u protekloj deceniji.

ATP kup SRBIJA BOLJA OD JUŽNE AFRIKE

foto: AP, EPA

Novak Đoković i Dušan Lajović doneli su pobedu Srbiji protiv Južne Afrike na ATP kupu koji se igra u Brizbejnu. Đoković je posle interesantnog duela savladao Kevina Andersona u dva taj-brejka sa 7:6 (5), 7:6 (8) posle dva i po sata igre. Pre toga, vođstvo „orlovima“ doneo je Dušan Lajović preokretom protiv Lojda Herisa za 3:6, 7:6 (4), 6:3. Dubl Troicki i Čačić bio je bolji od Klasena i Relofza sa 6:3. 6:2. Sledeći rival Srbije biće Francuska u ponedeljak, 6. januara. Najpre će Dušan Lajović igrati protiv Benoe Pera (08.30), a nakon njega snage će odmeriti Novak Đoković i Gael Monfis. Završni meč duela je dubl.

(Kurir.rs / Dejan Petković / Foto:AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track