NOVAK POSLE NAJVEĆEG USPEHA ZA SRPSKI TENIS: Ovoga ću se sećati CELOG ŽIVOTA! (VIDEO)
Foto: EPA/MARK EVANS

VELIKI USPEH

NOVAK POSLE NAJVEĆEG USPEHA ZA SRPSKI TENIS: Ovoga ću se sećati CELOG ŽIVOTA! (VIDEO)

Tenis -

Teniska reprezenatcija Srbije osvojila je premijerno izdanje ATP Kupa u Sidneju, pošto je u finalu posle preokreta pobedila Španiju ukupnim rezultatom 2:1.

foto: EPA/MARK EVANS

Odlučujući poen Srbiji doneli su Novak Đoković i Viktor Troicki u dublu, koji su sa 6:3, 6:4 pobedili špansku kombinaciju Felisijano Lopez - Pablo Karenjo Busta.

"Ovoga ću se sećati celog života. Ovo je jedno od najlepših trenutaka u mojoj karijeri. Imao sam sreću i blagosloven sam što imam divnu karijeru poslednjih 15 godina, ali igrati za tim, za državu, sa najboljim prijateljima, to ne možete da izjednačite ni sa čim", rekao je Đoković posle meča.

Novaku je u odlučujućem meču u dublu partner bio Viktor Troicki.

"Hoću da čestitam Novaku što je ponovo igrao sa mnom. Igramo od 9,10 godine, deliti takve momente na terenu sa njim, to je nešto neverovatno. Malo smo sporije počeli, napravio sam veliku grešku, ali smo se vratili. Ostali smo fokusirani i jaki do kraja. Navijači su nam mnogo pomogli i moram da im se zahvalim. Idemo, bre", rekao je Troicki.

foto: EPA/MARK EVANS

Novak je pohvalio i ostale članove tima, pre svega Dušana Lajovića.

"Hoću da ponovim ono što je Viktor rekao. Dušan je igrao najbolji tenis na betonu ikada. Divan je momak, toliko je radio, toliko se borio da bi došao do ovde", dodao je Novak.

Novak i Viktor su se na kraju malo i našalili.

"Viktor mora da spava, ali ja ne moram. Ako hoćete da pravite žurku, spremni smo", zaključio je Đoković.

(Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track