ŽREB U MELBURNU: Stojanović protiv Pavljučenkove u prvom kolu Australijan opena
Foto: Profimedia

OSAKA BRANI TITULU

ŽREB U MELBURNU: Stojanović protiv Pavljučenkove u prvom kolu Australijan opena

Tenis -

Srpska teniserka Nina Stojanović igraće u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije protiv Ruskinje Anastasije Pavljučenkove, odlučeno je žrebom u Melburnu.

Branilac titule Naomi Osaka iz Japana u prvom kolu igra protiv Čehinje Marije Buzkove, a prva teniserka sveta Australijanka Ešli Barti protiv Ukrajinke Lesije Curenko.

Amerikanka Serena Vilijams vraća se na Australijan open, nakon što je 2017. godine osvojila titulu dok je bila trudna. Ona će u prvom kolu igrati protiv Ruskinje Anastasije Potapove. Osaka i Vilijams su u istom delu žreba.

naomi osaka
naomi osakafoto: AP

U prvom kolu je i duel Amerikanki Venus Vilijams i Koko Gof. One ponovo igraju u prvom kolu nekog grend slem turnira, posle Vimbldona prošle godine, kada je Gof pobedila Vilijams. Pobednica tog duela mogla bi u trećem kolu da igra protiv Osake, a u četvrtfinalu protiv Serene Vilijams.

Čehinja Petra Kvitova igra protiv sunarodnice Katerine Sinijakove, Rumunka Simona Halep protiv Amerikanke Dženifer Brejdi, a Ruskinja Marija Šarapova počinje turnir protiv Done Vekić iz Hrvatske.

marija šarapova
marija šarapovafoto: EPA/DARREN ENGLAND

Nemačka teniserka Andželik Kerber i Španjolka Garbinje Mugurusa u prvom kolu igraće protiv teniserki iz kvalifikacija.

Prvi grend slem turnir u sezoni, Australijan open, počinje u ponedeljak u Melburnu.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track