KAKAV LI ĆE TO MEČ DA BUDE: Kirjos posle četiri i po sata zakazao duel sa Nadalom
Foto: EPA/MICHAEL DODGE

australijan open

KAKAV LI ĆE TO MEČ DA BUDE: Kirjos posle četiri i po sata zakazao duel sa Nadalom

Tenis -

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije, pošto je danas posle velike borbe u pet setova pobedio Rusa Karena Hačanova - 6:2, 7:6(5), 6:7(6), 7:6(7), 7:6(8).

Meč Kirjosa i Hačanova, 26. i 17. tenisera sveta, trajao je skoro četiri i po sata.

Australijanac je imao šansu da završi meč mnogo ranije. U taj-brejku trećeg seta nije iskoristio prvu meč loptu, potom je drugu propustio u taj-brejku četvrtog seta, ali je treću iskoristio u taj-brejku petog seta.

Kirjos će se za plasman u četvrtfinale Australijan opena boriti protiv prvog tenisera sveta, Španca Rafaela Nadala.

Plasman u četvrto kolo obezbedio je i Nemac Aleksander Zverev nakon pobede nad 36-godišnjem Fernandom Verdaskom sa 6:2, 6:2, 6:4.

Ova pobeda Zvereva znači i još 10.000 dolara za borbu protiv požara u Australiji. Nemac je obećao da će donirati po 10.000 dolara pomoći za svaku svoju pobedu na Australijan openu, ali i celokupnu nagradu ako osvoji titulu.

Zverev će u osmini finala igrati protiv Rusa Andreja Rubljova.

Rus Danil Medvedev je sa 6:4, 6:3, 6:2 eliminisao domaćeg tenisera Alekseja Popirina i u osmini finala će igrati protiv Švajcarca Stana Vavrinke kojem je Džon Izner predao meč.

U ženskoj konkurenciji, plasman u osminu finala obezbedila je Holandjanka Kiki Bertans koja je sa 6:2, 7:6 pobedila Zarinu Dijas iz Kazahstana. Njena naredna protivnica biće Garbinje Mugurusa iz Španije.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track