MENJA SE POREDAK NA ATP LISTI: Otkazivanje Indijan Velsa stvorilo nove probleme sa bodovanjem! Đoković još dobro prošao!
Foto: EPA/ALI HAIDER

KORONAVIRUS

MENJA SE POREDAK NA ATP LISTI: Otkazivanje Indijan Velsa stvorilo nove probleme sa bodovanjem! Đoković još dobro prošao!

Tenis -

Vest da je Masters u Indijan Velsu otkazan iz predostostrožnosti protiv širenja koronavirusa iznenadio je ceo teniske svet i stvorio velike probleme kako organizatorima, tako i takmičarima i samoj ATP organizaciji.

Dva glavna pitanja koje se postavljaju su kad i da li će uopšte Indijan Vel biti održan i šta će biti sa poenima koje igrači brani turnira održanog prošle godine.

Poznato je da se pred svaki turnir teniserima oduzimaju poeni osvojeni na prethodnom izdanju.

Međutim, kako je turnir u kaliforniskoj "pustinji" otkazan, igrači i igračice neće biti u mogućnosti da brane ono što su osvojili pre godinu dana.

foto: EPA/LARRY W. SMITH

Barem neće biti u mogućnosti da to urade u narednih deset dana, pošto su čelni ljudi Indijen Velsa izjavili da su spremni da organizuju turnir u nekom drugom terminu.

Dok se to ne uradi, gotovo je izvesno da će se poeni oduzeti teniserima, smatra poznati novinar Žoze Morgado.

Portugalski novinar napisao je na Tviteru da će se poeni očigledno obrisati i da bi ATP lista posle Indijan Velsa trebalo da izgleda ovako:

1. Novak Đoković 10.175 2. Rafael Nadal 9.490 3. Dominik Tim 6.045 4. Rodžer Federer 6.030 5. Danil Medvedev 5.845

Ovde će biti najviše oštećen Austrijanac Tim koji brani titulu, odnono 1.000 poena.

Federer je prošle godine izgubio u finalu, što znači da će izgubiti 600, dok je Nadal zaustavljen u polufinalu – gubi 360 poena.

Đoković je izgubio u trećem kolu, odnosno izgubiće minimalan broj poena – 45.

Postoje spekulacije da će se na turniru u Majamiju duplirati bodovi, međutim pitanje je da li će se turnir na Floridi održati.

U ovom trenutku zaista je teško predvideti kako će se dalje odvijati teniska sezona.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track