NISAM ŽELEO DA VIDIM NOVAKA: Marijan Vajda otkrio detalje saradnje sa Đokovićem
Foto: Starsport©

slovak se setio detalja

NISAM ŽELEO DA VIDIM NOVAKA: Marijan Vajda otkrio detalje saradnje sa Đokovićem

Tenis -

Najbolji svetski teniser Novak Đoković iza sebe ima veliki tim stručnjaka koji predvodi Slovak Marijan Vajda, koji je slovačkim medijima ispričao da je do saradnje sa Novakom, došlo sasvim slučajno.

“Uoči Rolan Garosa 2006. godine me je jedna agencija pitala da li sam zainteresovan da se sretnem sa Novakom u Parizu. Nisam znao mnogo o njemu, bio je 63. teniser sveta. Nisam želeo da idem i da dogovaram posao, previše sam putovao, ali sam doneo spontanu odluku da odem i da pokažem grad najmlađoj ćerki Nataliji. Imala je 11 godina u tom trenutku. Otišao sam da sretnem i Novaka. Ušao je u četvrtfinale Rolan Garosa, a već na turniru u Hertogenbošu sam bio njegov trener”, naveo je Vajda.

foto: Profimedia

Posle jedanaest godina saradnje dvojace se razišao 2017. godine. Pauza je obojici dobro došla, ali su posle samo godinu dana uvideli da zajedno mnogu mnogo više i da je Vajda stručnjak koji najbolje razume Novaka Đokovića.

“Toliko dugo radim sa Novakom da ovo više nije stvar treninga, već poverenja i energije. Novak oseća veliku podršku od mene. Važna uloga trenera je da mentalno bude uključen u meč, da igrač vidi koliko je trener prisutan i koliko ga zanima ishod. Ja neću samo da radim treninge i da sedim… Veoma sam zainteresovan za sve, toliko da se ponekad i ja nađem na terenu”, dodao je Vajda.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track