TENISERE POZAJMLJUJU PARE OD RODITELJA: Društvo smatra da sportisti imaju vile, a imate igrače bez sredstava za život
Foto: EPA/CAROLINE BLUMBERG

teško u doba korone

TENISERE POZAJMLJUJU PARE OD RODITELJA: Društvo smatra da sportisti imaju vile, a imate igrače bez sredstava za život

Tenis -

Španac Pablo Karenjo Busta je apelovao na čelnike organizacija da pronađu način da pomognu teniserima koji su ugroženi finansijski zbog prekida sezone.

Karenjo Busta, koji je trenutno na 25. mestu na ATP listi kaže da je situacija nastala prekidom sezone usled pandemije koronavirusa, delikatna i da treba što pre naći adekvatna rešenja.

“Ja nemam finansijskih problema, jer sam uspeo dovoljno da zaradim (osvojio četiri titule i od takmičenja zaradio 9,5 miliona dolara), ali poznajem tenisere koji bukvalno moraju da pozajmljuju novac od roditelja i da žive od toga. Nema turnira, praktično niko od njih ne može ni da zaradi, a troškovi su uvek tu. Porez, plaćanje trenera i fizioterapeuta, teretana gde treniraju. Veoma je komplikovano. Živimo u društvu gde se sportisti smatraju privilegovanim, smatra se kako imaju luksuzne vile, ali s druge strane, imate igrače koji su praktično bez sredstava za život”, kaže Karenjo Busta.

I on je jedan od onih igrača koji je ne veruje da će se igrati u drugoj polovini jula. Istu bojazan izrazila je i šampionka Vimbldona, Simona Halep.

“Nadamo se da ćemo se vratiti na teren što je pre moguće, jer produžavanjem pauze sve se komplikuje. Biće teško vratiti se na prethodni nivo takmičenja. Tenisa nema pre 13. jula, ali mislim da će taj rok dodatno biti pomeren. Bilo bi dobro da se ubrzo pronađe vakcina, da sve može da se nastavi kasnije tokom godine, ali mislim da nećemo igrati”, zaključio je Karenjo Busta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track