BRITANCI O ĐOKOVIĆEVOM PROTIVLJENJU VAKCINACIJI: Negativan stav može da ga košta povratka na teren i prvog mesta
Foto: Printscreen

Mogao bi da snosi posledice

BRITANCI O ĐOKOVIĆEVOM PROTIVLJENJU VAKCINACIJI: Negativan stav može da ga košta povratka na teren i prvog mesta

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković usprotivio se obaveznom vakcinisanju protiv virusa Covid-19, a takav stav mogao bi da ga košta povratka na teren i prvog mesta na ATP listi, pišu britanski mediji.

Novak Đoković je u nedelju uveče tokom razgovora sa srpskim sportistima uživo na društvenim mrežama izneo negativan stav o vakcinisanju.

"Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu, koje još nema", rekao je tada Đoković.

Iako se još uvek radi na vakcini protiv koronavirusa, u svetu tenisa raste pritisak da se igrači vakcinišu pre nastavka sezone.

S obzirom da stručnjaci najavljuju prvu pouzdanu vakcinu tek za godinu dana, ostaje pitanje kada bi tenis mogao da se nastavi, ili kakvu bi to vakcinu teniseri morali da dobiju ako se sezona nastavi na jesen.

Nedavno je bivša svetska broj 1 Ameli Morezmo izrekla decidiran stav "nema vakcine - nema tenisa".

Dejli Mejl u naslovu ističe Novakove reči i spekuliše da rizikuje mesto broj 1 na ATP listi.

foto: Printskrin

Najbolji teniser sveta stavom o vakcini protiv korona virusa ugrožava povratak na teren i prvo mesto na ATP listi, pie i britanski list Gardijan.

foto: Printskrin/Gardijan

Vodeća tela su suspendovala sva takmičenja do 13. jula, Vimbldon je otkazan prvi put od Drugog svetskog rata, dok će se Rolan Garos održati posle US opena krajem septembra.

Đoković je trenutno prvi na ATP listi zahvaljujući osvajanju Australijan opena na startu sezone. Ima 370 bodova više od Rafaela Nadala.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track