IZ ARGENTINE JE KRENULA DA UPOZNA NOVAKA: Zbog korone je zarobljena u Americi, a spasla je prijateljica iz Srbije! VIDEO
Foto: Dubai Duty Free Tennis Championships

teška priča

IZ ARGENTINE JE KRENULA DA UPOZNA NOVAKA: Zbog korone je zarobljena u Americi, a spasla je prijateljica iz Srbije! VIDEO

Tenis -

Argentinka Silvina Funes, profesorka engleskog i predsednica fan kluba Novaka Đokovića u toj zemlji krenula je u Indijan Vels da sretne, najboljeg tenisera sveta, ali je umesto toga ostala zarobljena na aerodromu u Americi.

Od početka puta u rodnom gradu Berasategi, nedaleko od Buenos Ajresa, ona je u problemu jer je bez posla i prihoda, i dok je radila menjala je dva voza kako bi došla na posao.

Od početka godine nije primi niti jednu platu jer joj ugovor nije produžen. Svaki dan je morala da menja dva voza kako bi došla do svog posla. Potrošila je svu ušteđevinu, i 27. februara otputovala u Sjedinjene Američke Države , tačnije u Indijan Vels gde je Novak trebao da od 12. marta igra turnir!

Nju je dočekala prijateljica iz Srbije koja živi u Los Anđelesu, a ljubav prema Srbinu je počela 2008. godine u finalu Australijan opena, kada je pobedio Žo-Vilfrida Congu.

"Za Rodžera Federera tenis izgleda kao posao, a Đoković je sportu dao novi osećaj. Pokazao je da istovremeno možete i da se zabavljate" - rekla je Funes!

Ona je osnovala fan-klub kako bi bolje upoznala Novaka, nezadovoljna je su mediji veću pažnju usmeravali na Nadala i Federera. Sada je u problemima jer zbog pandemije koronavirusa u Americi nema avio saobraćaja

Njena noćna mora u Americi je ubrzo počela, krenula je pandemija zbog koronavirusa, a ostala je zarobljena u toj zemlji zbog malog broja letova:

"Povratni letovi koštaju 529 dolara. Nemam dozvoljen limit na kreditnoj kartici za toliki iznos, a ne mogu ni kasnije da platim jer sada nemam novca. Argentinska ambasada mi nije ponudila nikakvo rešenje. Ako se nalazite u izuzetno ekstremnoj zdravstvenoj situaciji, kao što je ova, oni vam uopšte neće pomoći. Popunila sam obrazac pre tri nedelje i nisam dobila odgovor. Rekli su mi da odem u Majami i čekam na aerodromu" - dodaje Funes.

Vlada Argentina poslala avione po svoje državljane u SAD, ona nije dobila dozvolu da bude na nekom od njih.

Tvrdi da je Novak znao šta joj se dogodilo:

"Znao je koliko sam se žrtvovala godinama, bilo je užasno kada su mi rekli da je turnir otkaza. To je bio haos i ja razumem da njegov prioritet tada nisu bili navijači. Brzo je otišao. Poslala sam mu poruke, ali nikada nisam dobila odgovor. Mnogi navijači su mi rekli, 'Kako je mogao da mi ne posveti trenutak pažnje?. Ali, ja razumem. Ipak, to me je pogodilo i plakala sam dva dana bez prestanka. Nisam bila prioritet" - rekla je Funes o "susretu" sa Đokovićem, koji se od početka pandemije koronavirusa nalazi sa porodicom u Marbelji.

Funes se nalazi kod prijateljice, a obraćanje ambasadi Argentine nije prošlo kako je zamišljala:

"Ne znam kada ću se vratiti. U ambasadi su mi rekli da tražim novac od porodice, ali roditelji su godinama nezaposleni. Oni su neprijavljeni radnici i tokom pandemije nemaju posao. Ne mogu da pozajmim novac od njih jer bi to značilo da im oduzimam hranu. Takođe, ne znam da li ću imati da im vratim. Da mi prijateljica ne pomaže, morala bih da se snalazim za smeštaj i hranu" - rekla je Funes, koja je zahvalna Mirjani:

"Ona razume situaciju, ali Vlada Srbije je, na primer, već vratila svoje državljane u zemlju, za razliku od naše ambasade. Osećam se loše, ona troši novac na mene i ne znam da li ću ikada moći da joj vratim. Kada više ne budem mogla da se staram o sebi moraću da odem u prihvatalište. Vlada nam kaže da ćemo biti u opasnosti kad se vratimo, a ja ih pitam zašto ovakva odluka nije donesena ranije, zašto nismo svi već kod kuće?"

Kurir sport / Lanacion

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track