Đoković ekspresno pobedio Rodika
Foto: REUTERS

Tenis

Đoković ekspresno pobedio Rodika

Tenis -
Najbolji srpski teniser Novak Đoković ekspresno je u meču drugog kola Olimpijskog turnira u Londonu, savladao Amerikanca Endi Rodika 2:0 (6:2:6:1)

LONDON - Najbolji srpski teniser Novak Đoković ekspresno je u meču drugog kola Olimpijskog turnira u Londonu, savladao Amerikanca Endi Rodika 2:0 (6:2:6:1). Dvojica tenisera su se do sada sastajala devet puta a Amerikanac ima trijumf više. U osmini finala Novak će se sastati sa Australijancem Lejtonom Hjuitom,koji je sa 6:4, 7:5 pobedio Hrvata Marina Čilića

Odmah posle meča Novak je rekao da je odigrao savršen meč i da mu je dobar servis pomogao da ekspresno pobedi Amerikanca Endija Rodika. Đoković je za samo 54 minuta eliminisao Rodika i nadmašio Švajcarca Rodžera Federera, koji je prethodno dobio Francuza Žilijena Benetoa za 58 minuta.

"Bio je ovo savršen meč u svakom pogledu. Servirao sam dosta asova i imao mnogo lakih poena posle prve serve. Trudio sam se da vraćam lopte u teren i terao ga da igra. To je bila taktika koju sam želeo da primenim i uspeo sam u tome", rekao je Đoković posle meča.

On je dodao da bi mu mnogo značilo da u Londonu osvoji zlatnu medalju.

"Zlato bi mi mnogo značilo, jer ovde igram za svoju državu. Svi smo ponosni što nosimo ime Srbije na majicama i trenerkama i trudimo se da to i opravdamo što boljim rezultatima. Borićemo se da donesemo uspehe naciji i da obradujemo navijače", rekao je Đoković.

Drugi set i ekspresna pobeda Đokovića

6:1 - Mreža je ublažila udarac kojim je Novak krenuo ka mreži što je Rodik iskoristio 0:15. Prvi put Amerikanac ima opipljiviju prednost u gemu u kom Đoković servira 0:30. Ali nema straha. Novak stiže na dva poena od pobede 30:30.

Drop šot i makimalno brzo tzrčanje ka mreži za meč loptu. Ne da se Rodik, još jednom je probio Novaka na mreži. Sa dva uzastopna od ukupno 14 asova, Đoković stiže do trećeg kola Olimpijskog turnira.

5:1 - Rodika samo servis održava koliko toliko u igri. Čim se poen započne Đoković dominira Centralnim terenom Vimbldona. Posle četiri poena 30:30. Kakav ritern Đokovića za brejk loptu. Srpski tim na tribinama blista od zadovoljstva a Novak servira za trijumf.

4:1 - Đoković sa dva vezana poena ostvara peti gem drugog seta. Rodik ne deluje kao igrač koji na terenu može da uradio bilo šta. Novak lako uzima gem i stiže do 4:1.

3:1 - Sa dva vezana asa, Amerikanac posle dvadesetak minuta, dobija gem. Rodik zaustavlja seriju Đokovića od šest uzastopnih gemova, ali i dalje ima brejk zaostatka.

3:0 - Novak se igra sa Rodikom. Srbin maksimalno kontroliše dešavanja na terenu, što i vođstvo od 3:0 u drugom setu potvrđuje.

2:0 - Prvi gem drugog seta u kom Rodik servira posle četiri poena je izjednačen 30:30. Novak ima brejk šansu. Lob Đokovića donosi mu prednost od 2:0 na startu drugog dela meča. Deluje kao da će do kraja ovo biti lak posao.

1:0 - Novak se ne zaustavlja. Iako je forhendom napravio četvrtu neiznuđenu grešku u meču Srbin ima prednost 30:15. Druga greška za malo neizvesnosti 40:30. Greška Rodika za 1:0.

Prvi set

6:2 - Novak u osmom gemu, dolazi do prve set lopte 30:40. Vtaio je blokom servis Rodika, a potom uz pomoć mreže stigao do prvog seta.

5:2 - Novak igra sve bolje i sigurnije. Bez izgubljenog poena, posle dvadesetak minuta igre Srbin je na pragu prvog seta.

4:2 - Amerikanac za sada ne da priliku Novaku da vodi tokom gema u kom Rodik servira 30:30. Evo je, brejk šansa. Rodikov forhend ide u aut. Brejk za 4:2.

3:2 - Novak malo kuburi sa prvim servisom, ali spremno čeka Rodikove napade. Četvrti as za 3:2.

2:2 - U prva dva pena četvrtog gema, oba igrača uzimaju po jedan. Duga razmena sa osnovne linije pripala je Rodiku, koji asom i venerom stiže do 2:2.

2:1 - Novi lak gem za Srbina. Sa samo jednim izgubljenim poenom Novak čuva servis i vodi sa 2:1.

1:1 - Rodik koji je nekada bio prvi igrač sveta, dobija prvi gem. Novak je osvojio dva poena, ali nije bilo pretnji brejkom.

1:0 - Sa dva direktna poena, Novak je alako dobio prvi gem, meča koji se igra na Centralnom terenu i po tmurnom vremenu koje nagoveštava padavine u Londonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track