OVO JE RASKOŠNA FEDEREROVA VILA U ŠVAJCARSKOJ OD 7,3 MILIONA EVRA: U ovakvom luksuzu se Rodžer sprema za napad na Novaka
Foto: EPA/LYNN BO BO

nema šta nema

OVO JE RASKOŠNA FEDEREROVA VILA U ŠVAJCARSKOJ OD 7,3 MILIONA EVRA: U ovakvom luksuzu se Rodžer sprema za napad na Novaka

Tenis -

Rodžer Federer je pre nekoliko godina odlučio da napusti rodni Bazel i preseli se u gradić Volro, poznat po najmanjim poreskim taksama u Evropi. U ovom bajkovitom kraju na obali Ciriškog jezera slavni Švajcarac je izgradio velelepnu vilu od koje zastaje dah.

Izuzetno moderna staklena vila sa bazenom i spektakularnim pogledom na jezero koštala ga je 7,3 miliona evra.

Federerova vila sa staklenim zidovima smeštena je na posedu od oko 1,5 hektara i ima podzemnu garažu. Vila ima površinu od 500 m2, pa slavni teniser sa porodicom uživa u komforu.

Ogromnu kuću krasi moderan dizajn enterijera, terasa u tri nivoa sa koje se pruža predivan pogled na jezero i predivno uređena bašta koja štiti od pogleda. Prozori su od poda do plafona, tako da porodica Federer može da uživa i u pogledu i iz dnevne sobe. A ogroman kamin pruža sjajan užitak u zimskim danima, dok se ispred kuće se prostire i prelepa bašta. Najlepši detalj u dvorištu su stepenasta kompozicija žbunja, dok iz gustog zelenila proviruje raznobojno cveće. A terase krase ogromne saksije sa šimširima, koji su uredno ošišani u okrugle forme. Sklad arhitekture kuće i bašte se ogleda u modernom i savremenom dizajnu i pravilnim formama i jednostavnim bojama koje su primenjene na kako na enterijer, tako i na spoljašnji prostor.

Vila je smeštena na oko 20 minuta od Ciriha i sat vremena od Bazela. Volro je poznat kao jedna od opština sa najnižom stopom poreza u Evropi. Samim tim privlači veliki boj multimilionera. Njegove komšije su Kimi Raikonen i Felipe Masa.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track