OVAKAV TEKST O ĐOKOVIĆU JE RETKOST: Španci biranim rečima čestitali Novaku rođendan! Oduševljava ih jedna stvar
Foto: Dubai Duty Free Tennis Championships

pohvale ne dolaze samo iz Srbije

OVAKAV TEKST O ĐOKOVIĆU JE RETKOST: Španci biranim rečima čestitali Novaku rođendan! Oduševljava ih jedna stvar

Tenis -

Na dan kada prvi reket sveta Novak Đoković proslavlja 33 rođendan u testu sa naslovom "Đoković je teniski Robin Hud", španska"Marka" pisala je o njegovoj filantropiji, navodeći da "Đoković ima konstantnu želju da pomaže drugima", a pored podrške teniserima, naglašava se da je podržao i borbu Srbije, Španije i Italije protiv pandemije koronavirusa.

Posebno se ističe reakcija na severu Italije, gde doktori i direktori bolnica nisu želeli da ćute o njegovom gestu, koji im je omogućio nabavku respiratora i zaštitne opreme.

Đoković, koji je poslednje četiri godine predsednik Saveta igrača, inicijator je akcije za pomoć slabije rangiranim igračima, koji su ostali bez prihoda tokom trajanja krize. On je više putao naglasio da bi novac od nagrada na Grend slmovima morao na bolji način da se raspodeli, dok je novim planom, po kojem će oni najbolji donirati novac za fond, predviđeno da najugroženijim teniserima na račun legne do 8.000 evra, navodi se u tekstu. . Srbin je istakao da je spreman da plati sve troškove tokom pregovora, ako ih bude bilo, u vidu angažovanje advokata ili pravnih lica,a uspeo je da izdejstvuje veću zaradu profesionalaca sa 4,3 odsto na 10, u odnosu na ukupnu zaradu koju naprave organizacije.

Novak je pomogao i organizaciju šest profesionalnih turnira u Srbiji, dok je fondacija koja nosi njegovo ime bila sponzor turnira u Vest Palm Biču, prvom posle skoro tromesečne pauze.

Španski list podseća da bi i Đoković mogao da bude prvi igrač koji je završio sezonu neporažen, ukoliko ona ne bude nastavljena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track