LJUBAV ANE I ŠVAJNIJA: Bastijan je zbog prelepe Srpkinje ostavio manekenku, a za PRVU bračnu noć platili su 5.000 evra
Foto: Profimedia

priča iz romana

LJUBAV ANE I ŠVAJNIJA: Bastijan je zbog prelepe Srpkinje ostavio manekenku, a za PRVU bračnu noć platili su 5.000 evra

Tenis -

Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger su godinama u srećnoj vezi, koja je započela pošto ih je upoznala Ivana, ćerka košarkaškog trenera Svetislava Pešića.

Želeli su da ljubav sakriju od javnosti, ali njihovi osmesi i izlivi nežnosti uvek su govorili više od reči. Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger danas su u braku, uživaju u svakodnevnim ritualima sa dva sina i više ne kriju koliko su srećni što su pronašli srodnu dušu.

Od kad se pojavila na javnoj sceni Ana je važila za izuzetno skromnu devojku, koja je i pored velikog uspeha koji je ostvarila uvek ostajala čvrsto sa dve noge na zemlji, a možda je baš to oduševilo Bastijana.

Golden hour birthday hour!!!☀?‍?‍?‍???

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic) on

Prvi susret i dokazi ljubavi

Prvi susret Ane sa najplaćenijim nemačkim fudbalerom Bastijanom Švajnštajgerom desio se 2014. godine. Kako su se zapravo upoznali Ana i Basti, otkrio je košarkaški trener Svetislav Pešić.

- Moj prijatelj Bastijan Švajnštajger i Ana Ivanović su u emotivnoj vezi, upoznala ih je moja ćerka Ivana (koja je udata za bivšeg košarkašaJana Jaglu. Neka se deca vole i drže za ruke - rekao je Pešić svojevremeno.

Dopali su se jedno drugom, a emotivnu vezu započeli su u leto 2014. godine tokom Aninog učešća na US Openu u Njujorku. Da su osećanja prisutna, jedno drugom nisu skrivali, ali su zato oboje ljubav želeli da sakriju od javnosti. Ipak, kako se nisu razdvajali,paparaci su uspeli da ih fotografišu u septembru iste godine na ulicama Menhetna kako držeći se za ruku šetaju centralnim gradskim ulicama.

Bastijan je ubrzo počeo da pokazuje ljubav prema Ani, a njegovi gestovi su osvojili ne samo teniserku, već i celu planetu. Svet je bio oduševljen kada je na kopačkama ispisao njeno ime, datum početka veze (5. 9. 2014) i „dušo“, reč kojom joj se tada obraćao.

Srpski zet

Ana Ivanović je tada i dalje aktivno igrala tenis, a partner je pratio u stopu. Oboje su postizali značajne rezultate, a slavili su zajedno sve uspehe. Bastijan Švajnštajger prvi put je došao u Beograd 2014. godine u novembru da bi zajedno proslavili Anin rođendan. Ljubav je odmah naišla na odobravanja javnosti, a Švajni je dobio je nadimak „srpski zet”. Ljubav je nastavila da cveta, a golupčići su ubrzo otišli na zajedničko zimovanje, u januaru 2015. godine. Ana se ubrzo zbog Bastijana preselila u Englesku, iz Bazela u Bolton koji je udaljen samo 25 kilometara od Mančestera, grada u kom je njen verenik igrao fudbal. Tada je za engleske medije otkrila da je njena baza u Velikoj Britaniji, pa još jednom pokazala da je njihova veza i te kako ozbiljna. Par je po pisanjima stranih medija živeo u mondenskom kraju u kom posede imaju Dejvid Bekam, Kristijano Ronaldo, ser Aleks Ferguson, Vejn Runi i mnoge druge bivše i sadašnje zvezde Premijer lige. Lepa Ana je tada poručila da želi veliku porodicu.

foto: Profimedia

- Želela bih da imam bar troje dece, to mi je veoma važno i o tome često razmišljam - izjavila je bivša teniserka za jedan magazin.

Venčanje u Veneciji

Veriba je usledila u Nemačkoj daleko od očiju javnosti. Kako bi sve bilo savršeno, Basti je za Anu organizovao večeru tokom koje je zaprosio, a prsten za nju je stigao iz najprestižnije zlatare. Da se par verio, javnost je saznala kada se Ana se na jednoj svečanosti u Londonu pojavila sa prelepim, vereničkim prstenom na ruci. Srećnu vest je potvrdio i tadašnji menadžer srpske teniserke Dan Holzman.

Lovely day with friends and the boys ?

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic) on

Ana i Bastijan su veliku ljubav krunisali venčanjem upriličenim u Veneciji 12. jula 2016, a svadbenu ceremoniju pratilo je više od dve stotine medija iz celog sveta. Kako su pisali, Ana Ivanović je tokom čina venčanja zgazila suprugovu nogu, pa nema sumnje ko će biti gazda u kući. Prelepa mlada je za kumu odabrala nekadašnju plivačicu Miroslavu Najdanovski, dok je Švajnštajgerov kum, bio skijaš Feliks Nojrojter.

Prvog dana je bilo organizovano građansko venčanje, dok je drugog dana održana crkvena ceremonija. Za prvu bračnu noć rezervisali su luksuzni apartman u kojem noć košta 4.950 evra.

Selidba u Čikago i rođenje sinova

Nakon udaje Ana se oprostila od teniske karijere i sa suprugom se preselila u Čikago, gde je on igrao fudbal. Otkrila je da se nakon velike promene oseća neverovatno dobro, ali i pomalo čudno.

foto: Instagram

- Nikad nisam imala klasičan dom. Ceo moj život mogao se uglavnom smestiti u dva kofera zbog stalnih putovanja na turnire. Sada prvi put mogu reći da imam svoj dom - izjavila je, dodavši da uživa u uređenju i opremanju kuće.

Radosne vesti stigle su pre nešto manje od dve godine, a Ana i Bastijan sina su dobili u martu 2018. godine. Ana je rodila Luku, a roditelji nisu skrivali sreću i ponos. Dok su odgajali bebu, otkrili su da čekaju još jedno dete, samo dan pre nego što će oboje slaviti venčanje Aninog rođenog brata Miloša Ivanovića i Dragane Džajić, ćerke čuvenog fudbalera Dragana Džajića. Drugog sina dobili su u avgustu 2019. godine.

- Gorimo od ljubavi i sreće. Naš dečko je dobio malog brata - napisala je Ana.

Weekend vibes ??

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic) on

Bastijan zbog Ane ostavio makenenku

Velika ljubav Ane Ivanović i Bastijana Švajnštahgera od početka je bila začinjena pikanterijama. Mediji su brujali kako je popularni nemački fudbaler zbog Ane ostavio verenicu Saru Brandner, s kojom je bio do 2007. godine. Nemačka je očekivala venčanje kapitena reprezentacije i plavokose manekenke, kojoj je posvetio osvajanje Svetskog prvenstva, ali srpska teniserka je poremetila planove.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track