Tipsareviću ponestalo sreće u meču protiv Iznera
Foto: REUTERS

zaustavljen

Tipsareviću ponestalo sreće u meču protiv Iznera

Tenis -
Tipsarević u Londonu nastavlja takmičenje u konkurenciji dublova, u paru sa Nenadom Zimonjićem

LONDON - Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u četvrtfinale olimpijskog turnira pošto je u osmini finala izgubio od Amerikanca Džona Iznera sa 2:0 u setovima - 7:5, 7:6 (16:14).

Meč je trajao jedan sat i 30 minuta. U prvom setu američki teniser je imao više koncentracije kod odlučujućih poena i uspeo je da dobije ovaj deo igre sa 7:5. U nastavku, teniseri su bili izjadnačeni.

U finišu je Tipsarević uspeo da izjednači na 6:6 i kada se činilo da će meč biti završen neizvesnost se nastavila. "Maratonski" taj brek od 16:14 završio se posle vođstva Tipsarevića od 5:2, čak devet izjednačenja i kada je Amerikanac iskoristio šestu meč loptu, a Tipsarević napravi duplu servis grešku.

Janko u Londonu nastavlja takmičenje u konkurenciji dublova, u paru sa Nenadom Zimonjićem. Njih dvojica u četvrtfinalnom meču igraju protiv Francuza Rišara Gaskea i Žilijena Benetoa, verovatno u četvrtak.Izner se u borbi za polufinale sastaje sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, koji je savladao Denisa Istjomina iz Uzbekistana sa 7:5, 6:3.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track