EKSKLUZIVNO, ZVEREV ZA KURIR: Novak je ŠAMPION i najbolji svih vremena, jedva čekam da dođem i zaigram u SRBIJI!
Foto: EPA/WILL OLIVER

sedmi na svetu

EKSKLUZIVNO, ZVEREV ZA KURIR: Novak je ŠAMPION i najbolji svih vremena, jedva čekam da dođem i zaigram u SRBIJI!

Tenis -

Jedan od najprespektivnijih tenisera na svetu biće učesnik Adria turu koji će biti igran od 13. juna do 5. jula u Srbiji, BiH i Hrvatskoj

Aleksandar Zverev, jedan od najboljih tenisera sveta i trenutno sedmi na ATP listi, biće učesnik dobrotvornog turnira Adria tur. Najbolji teniser sveta Novak Đoković organizovaće seriju turnira u Srbiji i okolnim zemljama od 13. juna do 5. jula.

Nemački teniser ruskog porekla oduševljen je idejom Đokovića i čim je bio pozvan odmah je dao pristanak za učešće na Adria turu.

foto: AP

Šta očekujete od turnira? Jeste li spremni i konkurentni za vrhunski tenis?

- Radujem se mogućnosti da opet igram. Nadam se da će to biti takmičarski tenis, kako bismo mogli da se testiramo, pre svega fizički, jer dugo nismo igrali mečeve. Većinu vremena koristio sam da radim na kondiciji, ali u poslednje vreme, kako se turnir bliži, počeo sam da radim i na terenu - rekao je na početku razgovora za Kurir Aleksandar Zverev (23).

Let’s work @built4tennis

A post shared by Alexander Zverev (@alexzverev123) on

Da li ste ikada ranije bili u Srbiji, BiH i Hrvatskoj?

- Bio sam u Srbiji, kad sam bio mlađi, igrao sam fjučers turnir. Čuo sam da su to sve lepe zemlje sa prelepim planinama, primorjem i očuvanom prirodom. Ako budem imao vremena, iskoristiću ga da posetim neka mesta. I da istražim Beograd.

foto: Fonet

Kakvo je vaše mišljenje o Novaku Đokoviću? I da li biste mogli da opišete svoj odnos sa njima na turu i van njega?

- Novak je šampion i jedan od najboljih igrača svih vremena. Imali smo neke epske bitke ovih godina i često treniramo zajedno tokom turnira. Pokrenuo je nekoliko sjajnih inicijativa, kao što je osnivanje fondacije. Znam da mnogo voli sve regije na Balkanu. Zato, kada je odlučio da pokrene ovaj tur, veliki broj igrača među kojima sam i ja, odlučili smo da mu pomognemo. Adria tur je humanitarna sportska manifestacija i svi igrači su odlučili da doniraju nagradu onima kojima to bude potrebno. To je gest koji ljudi cene.

Kome ćete vi donirati nagradu? Jeste li odlučili?

- Želim da svoja sredstva doniram fondaciji "We Kick Corona" iz Nemačke, koja pomaže ljudima iz moje zemlje koji su najviše pogođeni od virusa kovid19. Počev od banaka hrane, pa do medicinske opreme i usluga, kojima je potrebna najhitnija pomoć - zaključio je Aleksandar Zverev.

Pored Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva učešće na Adria turu koji će biti igran šljaci, uzeli su i Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Viktor Troicki, Marin Čilić, Borna Ćorić...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track