CEO SVET ĆE GLEDATI KA DORĆOLU: Teniski SPEKTAKL može da počne! SAMO DA VREME POSLUŽI!
Foto: Tanjug / Srdjan Stevanović

ADRIA TOUR

CEO SVET ĆE GLEDATI KA DORĆOLU: Teniski SPEKTAKL može da počne! SAMO DA VREME POSLUŽI!

Tenis -

Nole igra u svom gradu Beograd domaćin najboljim teniserima, prvi dan centralni događaj povratak Jelene Janković na teren i igra u paru sa Đokovićem protiv Nenada Zimonjića i Olge Danilović.

Samo još vreme da posluži!

Sve je spremno za održavanje humanitarnog Adria Tura, najvećeg teniskog događaja na planeti u doba pandemije koronavirusom.

Prvi domaćin na ovoj teniskoj turneji biće Beograd, a najveće zvezde Novaka Đokovića, Dominika Tima, Aleksandra Zvereva i Grigora Dimitrova gledaće publika u još četiri gradova bivše Jugoslavije: Zadru, Podgorici i Banjaluci, dok će se u Sarajevu odigrati egzibicioni meč najboljeg tenisera sveta i Damira Džumhura.

foto: Nemanja Nikolić

Otvaranje Adrija tura počinje sutra, u petak u 12.00 časova u Teniskom centru Novak. Predviđeno je da prvog dana to bude muzičko-teniski spektakl u kojem će se pored koncerta svetski popularnih Lole Astanove i našeg violiniste Nemanje Radulovića, odigrati egzibicije dublova.

foto: Promo

Biće to meč za pamćenje jer će rame uz rame sa Nooletom zaigrati posle tri godine odsustva i velika srpska šampionka Jelena Janković, koja se nije zvanično oprostila od aktivnog igranja.

foto: AP

Sa druge strane suprostaviće im se jedan od najvećih dubl igrača sveta Nenad Zimonjić i zvezda u usponu Olga Danilović, a posle toga će biti održan meč muških dublova i žreb za mečeve u subotu i nedelju.

foto: Profimedia

Takmičenje će se odigrati po principu "Round Robin", što znači da će svako da igra sa svakim u dve grupe, od po četiri igrača. Konkretno, u subotu svaki teniser će imati po dva meča, a u nedelju još jedan meč u grupi, da bi se potom igralo finale između dvojice najboljih.

foto: EPA/FRANCIS MALASIG, EPA/MICHAEL DODGE

Predviđeno je da se igra na dva dobijena seta, do četiri gema. Pored Novaka, Tima, Zvereva i Dimitrova u Beogradu će igrati još Viktor Troicki, Dušan Lajović, Filip Krajinović i pobednik TSS tura, koji će biti poznat nakon današnjeg finala u 12.00 časova.

Brojke 7 minuta bilo potrebno da se onlajn proda 1.000 ulaznica za mečeve

4 zemlje i pet gradova ugostiće Adrija Tur igrače

8 igrača učestvovaće na svakom turniru

Đorđe Đoković: Briga o svakom detalju

foto: M. Tasković

Organizatore turnira je posetio i ministar sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić, a direktor takmičenja Đorđe Đoković ističe da su preduzete sve mere do najsitnijih detalja kako bi se učesnici i gledaoci osećali prijatno na terenima Teniskog centra Novak.

foto: Marina Lopičić

- Maksimalno smo fokusirani na turnir u Beogradu, koji želimo da prođe u najboljem mogućem redu, vodimo brigu o svakom detalju, a verujte mi da ih ima veoma mnogo. Čim se to završi, sve kapacitete prebacujemo na Zadar, gde se Adria Tur održava 20. i 21. juna.

Učesnici prvog dana: Dečiji hor Magija Lola Astanova, pijanistkinja Nemanja Radulović, violinista Dubl meč: Nole, Jelena - Nenad, Olga Dubl meč: Nole, Viktor, Nenad, Dimitrov Andrija Milošević, moderator

foto: Petar Đorđević

Kurir sport/ D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track