VELIKI ČOVEK NOVAK ĐOKOVIĆ! Najbolji teniser sveta šalje pomoć NOVOM PAZARU!
Foto: Profimedia

GLOBALNA PANDEMIJA

VELIKI ČOVEK NOVAK ĐOKOVIĆ! Najbolji teniser sveta šalje pomoć NOVOM PAZARU!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doniraće pet miliona dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Đoković, koji je i ranije učestvovao u mnogobrojnim humanitarnim akcijama, odlučio se na ovaj korak nakon što je koronavirus potvrđen kod velikog broja osoba u Novom Pazaru.

Pošast je u ovom gradu uzela maha, pa je nevidljivi neprijatelj napao je i tamošnje lekare, zbog čega je situacija dramatična.

Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru, prevezen je u Beograd, nakon što je bio pozitivan na koronavirus.

Novak je imajući u vidu tešku situaciju u tom gradu lično kontaktirao rukovodstvo bolnice i ponudio da "Fondacija Đoković" odmah kupi sve što je neophodno za lečenje zaraženih virusom Covid-19.

"Đoković je već danas uplatio pet miliona za kupovinu zaštitne opreme, lekova i medicinskih aparata, a dogovor je da sledeće nedelje uplati još koliko bude potrebno", rekao je Tanjugu direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović.

U pitanju je velika pomoć, ubedljivo najveća koju je Novi Pazar dobio, navodi Ćorović

"U ime svih građana Novog Pazara i svih zdravstvenih radnika zahvaljujem se na pomoći koja će biti iskorišćena za ovu borbu i za kupovinu zaštitne opreme, medicinskih aparata i lekova", istakao je Ćorović.

Đoković, koji je i sam zaražen korona virusom, na početku pandemije uplatio je milion evra pomoći Srbiji za kupovinu medicinske opreme, a značajna finansijska sredstva donirao je i Italiji, zemlji koja je najviše bila pogođena virusom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track