NOVAK TENISU POKAZAO KAKO SE IGRA: Đoković rutinski do četvrtfinala Sinsinatija (VIDEO)
Foto: AP

osmina finala

NOVAK TENISU POKAZAO KAKO SE IGRA: Đoković rutinski do četvrtfinala Sinsinatija (VIDEO)

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ostvario je i drugu pobedu posle pauze izazvane pandemijom koronavirusa, jer je u osmini finala Mastersa u Sinsinatiju savladao Amerikanca Tenisa Sandgrena 6:2, 6:4.

Novaka u četvrtfinalu ga čeka nemački teniser Jan Lenard Štruf, koji je u tri seta 6:4, 3:6, 6:4, savladao Belgijanca Davida Gofana.

Bio je to meč sa dva gotovo identična seta, jer su se dva ključna brejka dogodila u startnim gemovima oba dela igre. Novak je u njima oduzimao servis rivalu i potom uspostavljao kontrolu igre. U prvom setu je napravio i drugi brejk, a interesantno je da je u dve od tri situacije kada je izgubio servis Amerikanac vodio 40:15.

Novak je jedinu krizu tokom meča imao u osmom gemu prvog seta kada je protivniku dozvolio tri vezane brejk lopte. Sve ih je spasao, a zatim do kraja meča diktirao tempo igre.

U sve napisano treba pomenuti i nesvakidašnju situaciju iz sedmog gema prvog seta, kada je Novakov smeč uzbio reket iz ruke rivala.

Drugi set

6:4 - Gotovo je, Novak je u četvrtfinalu

5:4 - Kakav gem! Novak je imao pet prilika da završi posao, ali će za pobedu morati da servira

5:3 - Tri brejk lopte imao je Sandgren u ovom gemu. Ali, nijednu nije iskorostio, Nole se vratio u gem koji je potom osvojio

4:3 - Sandgren sada dobro servira i manje upada u probleme 4:2 - Prvi teniset sveta čuva prednost bez problema,Tenis nema rešenje za sjajnu igru našeg igrača

3:2 - Slično je bilo i u gemu kada je Amerikanac imao prvi udarac

3:1 - Novak je u gemu pet puta udario loptu

2:1 - Novak je uzeo samo jedan poen u gemu u kom je Sandgren servirao

2:0 - Brejk je potvrđen, iako je Novak koji nema nijedan as, napravio treću duplu grešku. Odlično igra u polju i kontroliše ono što se dešava

1:0 - Kao i u prvom setu odmah BREJK! Najduži gem u meču, u kom je Đoković propustio brejk loptu, ali ne i priliku da napravi brejk.

Drugi set

6:2 - Bilo je malo problema. Novak je bio primoran da spasava brejk loptu, ali je na kraju završio prvi deo posla

5:2 - NOVAK PRAVI BREJK! Zanimljiva situacija desila se u ovom gemu, jer je Šoković prilikom smeča izbio reket rivalu iz ruke

4:2 - Sandgren je u jednom momentu poželo da uđe u raspravu sa linijskim sudijama, ali se zatim setio da ih nema i da ne može da se žali da odluku sudije

3:2 - Ekspresan gem za Amerikanca

3:1 - Novak pokušava da menja ritam u poenima, igra sigurno

2:1 - Posle devet poena koje je izgubio Sandgren je zaigrao bolje i skinuo nulu sa semafora

2:0 - Đoković je nastavio seriju i dobio gem bez izgubljenog poena

1:0 - Odmah brejk! Novak je vezao četiri uzastopna poena i odmah stekao prednost

Prvi set

Ako savlada Sandgrena, Novaka u četvrtfinalu ga čeka nemački teniser Jan Lenard Štruf, koji je u tri seta 6:4, 3:6, 6:4, savladao Belgijanca Davida Gofana.

Đoković je do plasmana u osminu finala došao nakon pobede nad Rikardasom Berankisom iz Litvanije, dok je domaći teniser u drugoj rundi eliminisao Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima.

Novak je prvi favorit na turniru i prvi igrač sveta, a njegov rival zauzima 55. poziciju na ATP rang listi.

Ovo će biti njihov treći međusobni susret, a u prethodna dva slavio je srpski teniser. Đoković je bio bolji 2018. godine na Vimbldonu i US Openu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track