FASCINANTNE ĐOKOVIĆEVE BROJKE: Novak ispisao nove stranice istorije! Evo šta je sve dostigao pobedom nad Raonićem
Foto: AP/Frank Franklin II

NIKO KAO NOLE

FASCINANTNE ĐOKOVIĆEVE BROJKE: Novak ispisao nove stranice istorije! Evo šta je sve dostigao pobedom nad Raonićem

Tenis -

Novak Đoković je svemoguć! Ako je neko sumnjao u to, prvi reket sveta je to po ko zna koji put dokazao u Njujorku, gde je osvojio Sinsinati Maters.

FASCINANTNE ĐOKOVIĆEVE BROJKE: Novak ispisao nove stranice istorije! Evo šta je sve dostigao pobedom nad Raonićem VIDEO

Delovalo je da će neverovatna pobeda u polufinalu protiv Roberta Bautiste Aguta dugo da se pamti, ali je Đoković u finalu priredio još jedan spektakl o kome će se dugo pričati.

Posle 1:6 u prvom setu protiv Miloša Raonića, Đoković se digao kao Feniks iz pepela i ispisao nove stranice teniske istorije - 6:3, 6:4.

Đokoviću je ovo jubilarna 80. titula u karijeri! Ispred njega na "večnoj listi" samo su Rafael Nadal (85) i Rodžer Federer (103).

Ujedno, Novak je upisao 35. Masters trofej, čime se izjednačio sa Nadalom na vrhu.

To nije sve... Đoković je postao jedini teniser na svetu koji je makar po dva puta osvajao sve turnire iz Masters serije.

Podsetimo, u Njujorku je srpski teniser samo nastavio savršeni niz započet pre pandemije korona virusa, jer mu je pobeda nad Raonićem 23. u 2020. godini, a poraz još nije doživeo!

Za Novaka nema odmora, jer u ponedeljak, na istom mestu gde se igrao Masters Sinsinati, počinje US open, a njegov prvi rival biće Damir Džumhur. Đoković će juriti 18. gren slem titulu, kojom bi Nadalu prišao na samo korak, a Federeru na dva!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track