UDRUŽILI SE PROTIV SRBINA! Zašto nas ovo nije iznenadilo?! Federer i Nadal OKRENULI LEĐA Đokoviću!
Foto: Profimedia

UDRUŽILI SE PROTIV SRBINA! Zašto nas ovo nije iznenadilo?! Federer i Nadal OKRENULI LEĐA Đokoviću!

Tenis -

Rodžer Federer i Rafael Nadal protive se Novakovoj ideji o formiranju nove unije igrača koja bi konkretnije zastupala interese tenisera.

Novak je poručio da bi želeo da vidi Federera i Nadala na svojoj strani.

"Ne pozivamo na bojkot. Ne formiramo parelelni Tur. Naravno da bih voleo da su Rodžer i Rafa sa nama. Naravno da bih voleo da su svi igrači tu. Ipak, razumem, iskreno razumem da neki od njih imaju drugačije mišljenje i da ne misle da je ovo pravi čas", rekao je Novak.

Međutim, njegovi najveći rivali ne žele da ga podrže. Otvoreno su rekli da su protiv Novakove ideje.

"Svet je u teškoj i komplikovanoj situaciji. Lično verujem da su ovo vremena kad treba biti smiren i kad svi treba da radimo u istom smeru. Ovo je vreme za jednistvo, ne za podele. Ovo su momenti kada se mogu postići velike stvari sve dok je teniski svet ujedinjen. Svi mi, igrači, turniri, rukovodeća tela moramo da radimo zajedno. Imamo veći problem i dovajanje i neslogadefinitivno nisu rešenje", napisao je Nadal na Tviteru.

Federer se složio sa španskim teniserom.

"Ovo su nesigurna i izazovna vremena, ali verujem da je jako važno za nas da kao igrači i kao sport ostanemo jedinstveni, da popločamo najbolji mogući put za budućnost", rekao je Federer.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track