KOREČA O DISKVALIFIKACIJI NOVAKA: Apsolutno sam šokiran kao i svi! Jedan centimetar menja istorijiu tenisa VIDEO
Foto: EPA/JASON SZENES

reakcija

KOREČA O DISKVALIFIKACIJI NOVAKA: Apsolutno sam šokiran kao i svi! Jedan centimetar menja istorijiu tenisa VIDEO

Tenis -

Teniski stručnjak i komentator Eurosporta Aleks Koreča izneo je viđenje sudijske odluke o diskvalifikaciji najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića sa US Opena.

Đoković je diskvalifikovan sa US Opena jer je lopticom pogodio linijskog sudiju! Sudije su posle višeminutnog većanja donele odluku da izbace Novaka sa turnira!

Sve se desilo pri rezultatu 6:5 za Karenja Bustu u prvom setu!

Šokiran sam, kao i svi apsolutno neočekivano. Neverovatno je kako jedan centimetar može da promeni ne samo meč, već i budućnost našeg sporta, istoriju našeg sporta. Nakon što je izgubio neke važne poene, Novak je očigledno izgubio fokus. Pre ovoga jednu loptu je nekontrolisano poslao u aut što je bilo opasno za ljude koji su se našli na putu njenog leta. Nije kontrolisao emocije. Bio slomljen, nije mogao da kontroliše emocije i nažalost nije imao sreće, pogodio je linijskog sudiju. Po pravilima to je diskvalifikacija! Očigledno je da sudije nisu imale drugog izbora, šteta, rekao je Koreča i nastavio:

"Pre svega, nadam se da dama nije povređena. Apsolutno je šteta što je meč završen tako. Imao je sjajnu priliku, ali morate znati kako da se nosite sa emocijama. To je velika lekcija za decu, tenisere, koji odrastaju i za sve na Turu. Morate biti vrlo oprezni na terenu, jer nekoga možete teško povrediti.

Koreča se potom okrenuo zemljaku Pablu Karenju Busti, koji je ušao u četvrtfinale.

"Za Pabla je ovo život, sport. Morate da se usredsredite na sebe. Odlično mu je išlo. Sada je u svlačionici. Naravno, razgovaraćemo o ovom incidentu sa Đokovićem, ali sada treba da se usredsredi na sledećeg protivnika. Imaće neverovatnu šansu da uđe u polufinale, ali i teškog protivnika, neće biti lako. Imao je veoma težak meč protiv Đoković i prošao na način koji niko nije želeo “ Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track