AMERIČKI NOVINAR BRANI NOVAKA: Oterali su ga kući! ZGROŽEN sam!
Foto: Profimedia

STAO UZ ŠAMPIONA

AMERIČKI NOVINAR BRANI NOVAKA: Oterali su ga kući! ZGROŽEN sam!

Tenis -

Čuveni američki novinar Stiven Ej Smit stao je u odbranu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je diskvalifikovan sa US opena, pošto je pred kraj prvog seta meča sa Špancem Pablom Karenjom Bustom nehotice loptom pogodio linijskog arbitra Lauru Klark.

Ej Smit je o tome govorio u svom stilu, glasno i iskreno, priznavši da uopšte ne shvata odluku organizatora da pošalju kući najzvučnije tenisko ime koje je pristalo da dođe u Njujork.

"Zgrožen sam... Hoću da budem veoma fer i pažljiv u ovome što ću reći. Džon Mekinro je izuzetan teniski analitičar, četvorostruki 'Broj 1', osvajač grend slema, znamo svi njegovu biografiju. On je senzacionalan i da on izađe na TV jutros i da priča da je razočaran Đokovićem, da je morao bolje..."

"Rekao sam – šta? Da li je to onaj Džon Mekinro koji je znao da žvaće sudije. To što je on govorio arbitrima... Bila su to drugačija vremena i to je onda bio još veći šok nego sada. A on je to radio bez obzira na sve. Pravio je greške"

"Novak je pogodio linijskog sudiju slučajno, nije ni gledao. Imamo globalnu pandemiju trenutno, gde imate ljude koji nisu hteli ni da učestvuju. A imamo jednog od vrhunskih svetskih igrača, koji je došao da učestvuje kada nije morao. I zato što je napravio grešku ga izbacujete i šaljete ga kući u suštini. Mora da se šalite. Mora da se šalite!"

"Jasno je da nije namerno. Kaznite ga oduzimanjem poena, seta... Ali da ga pošaljete kući? Mislim da je to bilo neverovatno nesrećno i mislim da je to štetilo ljubiteljima tenisa bilo gde"

"Da li ste gledali tenis? Da li možete da nabrojite tri igrača koja biste hteli da gledate pre nego njega? Posebno u vreme pandemije? Imam problem sa tim!"

"Zaustavite meč posvetite tome pažnju i neka se vrate drugog da na da igraju. Hoću da gledam jednog od najboljih tenisera. Da je on to uradio namerno, dođavola, naravno da bih bio za to da ga izbace. Ali slučajno? Slučajno!", rekao je u dahu Stiven Ej Smit.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track