NIKOLA ŠOKIRAO FILIPA: Milojević izbacio Krajinovića sa Rolan Garosa
Foto: Profimedia

srpski derbi

NIKOLA ŠOKIRAO FILIPA: Milojević izbacio Krajinovića sa Rolan Garosa

Tenis -

Najveća pobeda dosadašnje profesionalne karijere nekadašnjeg prvog juniora sveta Nikole Milojevića izvojevana je, voljom žreba na Rolan Garosu, protiv sunarodnika i dobrog teniskog prijatelja, dvadeset devetog igrača sveta Filipa Krajinovića 6:4, 3:6, 6:3, 6:1.

Posle tri kola napornih kvalifikacija, tokom kojih se više puta „vraćao u meč“, sto trideset sedmi igrač ATP liste prikazao je impresivnu igru u fizičkom smislu, obogaćenu odlučnošću, zrelošću i upornošću koja je u godinama od napuštanja juniorskog ranga tenisa najviše nedostajala da bi se postizali ovakvi rezultati – i to u nizu. Naporan, sadržajan i odlično koordiniran timski i lični rad Nikoli Milojeviću daje čvrstinu na terenu i izuzetan voljni momenat, koji je večeras manifestovan na najbolji način sticanjem i održavanjem prednosti u meču sa izuzetnim rivalom – u kome su povremeno poeni sa manje od 20 razmena jakih udaraca bili uobičajena pojava.

Ako je Krajinović „na papiru“ svakako bio favorit, a pogotovo ako se uzme u obzir njegovo Grend Slem iskustvo i broj mečeva koji je odigrao u više od 4 setova – utoliko je Milojevićev trijumf veći – jer je ovo bio njegov prvi meč u više od tri seta u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Rezultat zvuči ubedljivo, ali predstavlja „skrivalicu“ svima onima koji su ovaj meč gledali uživo i – ma koliko im bilo teško da se opredele za jednog od dvojice naših asova – proživljavali svaki neizvestan poen „na ivici“ svojih sedišta, pozdravljajući sjajne poteze učesnika verovatno najbojeg meča prvog kola Rolan Garosa do sada. Utoliko je Nikolina „karijerna“ pobeda i veće dostignuće – jer je pokazao da je kadar da prevagne i u situacijama i momentima za koje bi moglo da se pomisli da mu predstavljaju tenisku „teru inkognitu“.

Kurir sport / Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track