NADALOV STRIC OTKRIO VELIKU TAJNU! Sa Federerom smo uvek znali kako, ali sa Novakom je bilo MUKA, moraš da igraš najbolje!
Foto: AP/Frank Franklin Ii, EPA/Yoan Valat

iskreno

NADALOV STRIC OTKRIO VELIKU TAJNU! Sa Federerom smo uvek znali kako, ali sa Novakom je bilo MUKA, moraš da igraš najbolje!

Tenis -

Toni Nadal, stric španskog tenisera Rafaela, otrkio je kako izgleda Rafina priprema za mečeve sa Novakom Đokovićem.

Toni Nadal se u razgovoru za francuski Eurosport prisetio Rafinih početka, ali i teškog zadatka zvanog - Rodžer Federer.

- Pre nego što je izašao na teren ja sam mu rekao da će mu biti veoma teško. 'Federer ima bolji forhend i bekhend od tebe, igra raskošnije i bolje servira'. Rekao mi je da prestanem kako ga ne bih deprimirao, ali ja sam nastavio: 'Ako hoćeš mogu i da te slažem nešto, ali Federer to neće uraditi za sat i po vremena'. Kada smo znali sa čime se suočavamo onda smo mogli da uradimo neke stvari kako bismo olakšali meč. Rafa je igrao svaki poen kao da je meč lopta, kao da igra da spasi sebi život - otkrio je Toni Nadal koji se prisetio Rafine pobede nad Đokovićem na US Openu pre sedam godina.

Bilo je 1-1 u setovima i Novak je napravio brejk u trećem, Rafu je uhvatila panika, pokušavao je da se izvuče...

foto: AP/Alessandra Tarantino

- Rafa se okrenuo prema svom boksu i pitao me: "Šta da radim?". Rekao sam mu: "Moraš da udaraš lopticu jako i po sredini, nemoj previše da se krećeš protiv njega jer će onda da 'čisti' linije". Onda sam rekao Karlosu Kosti, koji je sedeo pored mene, da bi najbolje bilo da odemo u crku i krenemo da se molimo - prisetio se Toni i objasnio koliko mu je bilo teško da Nadala spremi za jednog od rivala iz "velike trojke".

- Meni je uvek bilo neuporedivo teže da spremam mečeve sa Đokovićem nego sa Federerom. Protiv Rodžera smo uvek imali plan, znali smo da Rafa mora da napada njegov bekhend sa mnogo spina kako bi imao veće šanse da pobedi. Protiv Novaka nikada ne znate šta da radite. Jednostavno morate da odigrate baš dobar meč - zaključio je Toni Nadal.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track