VELIKI NOVAK NIJE ŽELEO DA GOVORI O PROBLEMIMA SA POVREDOM: Posle poraza od Nadala jedno je priznao!
Foto: Profimedia

DA NE UMANJI TRIJUMF NADALA

VELIKI NOVAK NIJE ŽELEO DA GOVORI O PROBLEMIMA SA POVREDOM: Posle poraza od Nadala jedno je priznao!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković istakao je da ga je Rafael Nadal potpuno nadigrao u finalu Rolan Garosa 6:0, 6:2, 7:5.

Na pitanje šta je mogao drugačije da uradi, srpski teniser je odgovorio:

"Nemam šta da kažem osim da me je Rafa potpuno nadigrao. Bio je bolji teniser danas. Nije promašivao uopšte, stizao je svaku loptu, igrao je taktički odlično. Ja sam se osećao dobro tokom celog turnira, mislio sam da sam u odličnoj formi. Ali me je on iznenadio svojom igrom, kvalitetom tenisa. Fenomenalan je bio. Odigrao je savršen meč, pogotovo u prva dva seta. U trećem sam ja uspeo da se vratim, bilo je nekoliko neizvesnih gemova. Imao sam svoje šanse, nisam ih iskoristio i on je završio meč. To je to. Zaslužio je".

Đoković je govorio i na koje načine je pokušao da promeni ritam.

"Dropšotovi danas nisu bili pravi izbor. On je uglavnom osvajao poene kada sam ih igrao. Mada ih nisam ni igrao toliko. Taktički sam pokušavao različite stvari, ali nije mnogo toga radilo u prva dva seta. Želeo sam da promenim ritam, ali je on bio spreman".

Pred početak turnira pričalo se da uslovi u Parizu neće odgovarati Nadalu.

"I ja sam mislio da će uslovi više meni odgovarati. Osećao sam se odlično tokom turnira. Ali Rafa je dokazao da smo svi pogrešili. Zato je veliki šampion. Odigrao je fantastično danas i to je to".

Novak je rekao da nije tokom finala imao fizičkih problema.

"Ne, ne, bio sam dobro. Sve je bilo u redu, bio sam spreman za meč. Jednostavno sam nadigran. Mislim, pobedio me je momak koji je bio savršen".

Španac je igrao 13. finale na terenu 'Filip Šatrije' i ostvario je 13. pobedu.

"Čini se da niko ovde ne može da ga zaustavi. Divim se njegovim dostignućima, pogotovo onome što je ovde uradio. Neverovatne rekorde je postigao. Izgubio je samo dva puta u karijeri u Parizu. Osvojio je 13 titula i nemam mnogo toga da dodam. Zaslužuje sve pohvale".

Novak je priča o i o tome koliko ga igra na terenu određuje kao osobu.

"Ja sebe vidim na drugačiji način od većine ljudi. Trudim se da budem dosledan vrednostima koje sam usvojio još u detinjstvu. Ali uvek sam govorio da je jedina konstanta u životu zapravo promena. Pokušavam da sve dočekam otvorenog uma i srca, da naučim i da se razvijam, da budem najbolji što mogu. Naravno da imam svojih mana. Ali trudim se da podsetim sebe u svakom momentu koliko sam blagosloven što sam u ovoj poziciji, pogotovo kada igram neki veliki meč, u kome se istorija piše. Ovakvi porazi nikada nisu prijatni, ali su prilika da se nešto nauči. Znam da ima onih kojima se ne sviđa šta radim, to je u redu".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track