ĐOKOVIĆ O NADALU I FEDERERU: Neko prepoznaje da je pravo vreme, neko misli da nije
Foto: @starsport

Asocijacija igrača

ĐOKOVIĆ O NADALU I FEDERERU: Neko prepoznaje da je pravo vreme, neko misli da nije

Tenis -

Voleo bih da su Rafael Nadal i Rodžer Federer uključeni u Asocijaciju igrača, ali žživimo u demokratskom drušštvu i mi ćemo se i bez njih potruditi da napravimo temelj koji će služžiti svima u budućnosti, kažže najbolji teniser sveta Novak Đoković.

"Pre nego ššto smo osnovali Asocijaciju, pričali smo, nismo žželeli da kritikujemo, neko prepoznaje da je pravo vreme, neko misli da nije. ŽŽivimo u demokratskom drušštvu, gde svako ima pravo na svoje miššljenje. Da li bih voleo da su oni s nama? Naravno da bih", rekao je Đoković na konferenciji za medije u TC Novak.

On je dodao da su njegove ambicije maksimalne, rekord po broju nedelja na "broju 1" i broju gren slemova.

"Da li ćemo mi to koristiti kao gorivo ili oruđe protiv sebe. Ja ne osećam da me to opterećuje kao što je bio slučaj na početku karijere. Možžda nekome smeta ššto ja imam najvišše ambicije, ali to je moja ličnost, verbalizujem svoj cilj, moj cilj je da istorijski budem na prvom mestu najdužže, to mi je sada prioritet. Profesionalna organizacija mi je kao poziv da pomognem nekome ko nije u poziciji kao ššto sam ja. Nisam sam u tome, uz mene je Pospiššil i jošš nekoliko tenisera. To je obaveza kroz zadovoljstvo. Nemam korist od toga u materijalnom smislu. Nemam nikakvo moranje da se bavim tenisom i dalje, ali meni pričinjava zadovoljstvo da se takmičim i dalje", istakao je srpski as.

Đoković je poručio i da će se lično potruditi da Beograd ponovo ima ATP turnir.

"Adrija Tur je završšen kako je završšen, ali za mene je pokazao zaššto Srbija i Beograd zaslužžuju da imaju profesionalni turnir. Ja ću lično da tražžim da dovedemo profesionalni turnir u Beograd. Svi koji dolaze odavde i potekli su iz srpskog tenisa, u situaciji su da moraju da idu po svetu da igraju. Mi svi moramo da se konsolidujemo, da se ujedinimo, da zajedničkim snagama pronađemo reššenje, da svi gradovi u Srbiji konkuriššu da dovedu turnir. Ako ne nudite deci turnire, ne samo nacionalne, nego i internacionalne, to je veliko opterećenje na budžžet svake porodice u Srbiji. Da bi sve bilo drugačije, treba nam da imamo turnire ovde", poručio je Đoković.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track