DAMA PORED KAMINA: Jelena Janković u pozi najčuvenije slike Paje Jovanovića! KURIR TV
Foto: Kurir sport

Srpska teniserka u neobičnoj ulozi

DAMA PORED KAMINA: Jelena Janković u pozi najčuvenije slike Paje Jovanovića! KURIR TV

Tenis -

Srpska teniserka Jelena Janković pozirala je u atraktivnoj replici čuvene slike Paje Jovanovića "Dama pored kamina".

Program predavanja koji prati izložbu "Paja Jovanović - jedan slikar, 12 fotografija: 24 umetnička dela" održan je prethodnih dana u Beogradu. Poslednjeg dana održan je program pod nazivom "Artisti i modeli". 12 originalnih slika vanserijskog umetnika dobilo je svoje replike u vidu atraktivnih fotografija koje prate kostimografiju i scenografiju autentičnog izvornika. Jedan od modela bila je i Jankovićeva.

Trofejnu srpsku reprezentativku u tenisu fotografisao je Marko Krunić.

Portret "Dame pored kamina" Paja Jovanović je slika kao ulje na platnu 1900-1910- godine. Na ovoj slici predstavljena je mlada žena u balskoj haljini koju je moguće identifikovati sa umetnikovom suprugom Herminom Dauber Jovanović Muni. U pozadini su prepoznatljivi delovi enterijera slikarevog ateljea u Beču, od kojih su neki deo stalne postavke Muzeja Paje Jovanovića u Beogradu.

Nekadašnja najbolja teniserka sveta je pre nekoliko meseci igrala egzibicioni dubl meč sa Novakom Đokovićem u Beogradu. Tada je najavila svoj povratak na teren pošto, kako je sama rekla, nikada se zvanično nije povukla iz tenisa.

U poslednje tri godine, Jelena je imala velikih problema, ali je uspela da se oporavi od povrede leđa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track