SENZACIJA U BEČU! Novak Đoković eliminisan u četvrtfinalu turnira u Austriji od anonimusa iz Italije! VIDEO
Foto: EPA

atp

SENZACIJA U BEČU! Novak Đoković eliminisan u četvrtfinalu turnira u Austriji od anonimusa iz Italije! VIDEO

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Beču, pošto je danas izgubio od 42. igrača sveta, Italijana Lorenca Sonega sa 2:6, 1:6.

Sonego, "laki luzer", slavio je protiv prvog igrača sveta posle 70 minuta igre.

Djoković od početka meča nije uspeo da pronadje fokus i svoju prepoznatljivu igru. Serijom neiznudjenih grešaka izgubio je prvi gem na svoj servis, a posle loših servisa i naredni, pa je Sonego napravio dupli brejk i stigao do velikih 3:0.

Italijan je potom bez izgubljenog poena poveo sa 4:0 i tu prednost je bez problema zadržao do kraja seta.

I drugi set je počeo brejkom Sonega, poveo je Italijan i sa 2:0 nakon čega je u četvrtom gemu "preživeo" do tada najbolju igru Djokovića. Prvi teniser sveta je posle 46 minuta igre stigao do prve brejk lopte na meču, imao je potom još dve, ali ih nije iskoristio.

Sonego je u narednom gemu još jednom oduzeo servis protivniku, u šestom je ponovo spasio tri brejk lopte, da bi u novim brejkom stavio tačku na meč i došao do najveće pobede u karijeri.

Italijan će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Grigor Dimitrov - Danijel Evans.

TOK MEČA:

DRUGI SET:

1:6 - KRAJ!

1:5 - Imao je Nole čak tri brejk šanse u ovom gemu, ali Italijan se ponovo izvukao i sjajnim servirsom uspeo da spase servis. Samo gem ga deli od polufinala.

1:4 - BREJK! Italijan je uspeo da napravi novi brejk u ovom setu posle prve brejk lopte u gemu i tako sada ima čak dva brejka više u ovom setu i blizu je polufinala Beča.

1:3 - Nole je u ovom gemu propustio čak tri brejk lopte i posle dosta muke Italijan je uspeo da sačuva svoj servis i prednost od jednog brejka. Nole ukoliko želi polufinale hitno mu je neophodan brejk

1:2 - Ponovo je Italijan napravio rani brejk, Nole je u velikom problemu. Oba tenisera su u naredna dva gema bila sigurna na svoj servis.

0:1 - BREJK! Italijan je baš kao u prvom setu startovao sa brejkom. Nole nema rešenje za raspoloženog Italijana.

PRVI SET:

2:6 - Kraj prvog seta. Uzeo je Nole prvi poen u ovom gemu, ali Italijan je onda ''dodao gas'' i perfektnom igrom došao do prvog seta.

2:5 - Uspeo je Nole da dođe do gema posle dosta muke, ponovo je gem otišao u đus, ali sada se Đoković izvukao. Italijan servira za set.

1:5 - Sonego je lako došao do novog gema, Nole nije uspeo ni da mu zapreti, nije Đoković imao do sada niti jednu brejk loptu, Italijan igra bezgrešno.

1:4 - Posle perfektnog gema Italijana, Nole konačno uspeo da osvoji prvi gem na meču!

0:3 - BREJK! Novi brejk Novaka, Italijan je iskoristio drugu brejk loptu u ovom gemu, a treću na meču. Nole je u ovom gemu osvojio samo dva poena.

0:2 - Italijan je potvrio brejk.

0:1 - BREJK! Italijan već u prvom gemu pravi brejk i to na prvu brejk loptu. Loš start meča za Novaka

Đoković je do četvrtfinala turnira došao pobedom nad Hrvatom Bornom Ćorićem, dok je Lorenco bio boji od Huberta Hurkača iz Poljske.

Novak ima 33 godine i prvi je igrač planete. Sonego je osam godina mlađi i nalazi se na 42. mestu svetske rang liste.

Ovo će biti njihov prvi međusobni duel, do sada nisu imali prilike da igraju jedan protiv drugog.

ATP turnir u Beču igra se za nagradni fond od 1,555,950 evra. Za prvog nosioca postavljen je Novak Đoković, a za drugog domaći teniser Dominik Tim.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track