DOGORELO DO NOKATA! DOSTA JE BILO SUKOBA SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Predsednik ATP spreman na primirje sa Srbinom!
Foto: @starsport

novo doba

DOGORELO DO NOKATA! DOSTA JE BILO SUKOBA SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Predsednik ATP spreman na primirje sa Srbinom!

Tenis -

Predsednik Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenci najavio je preokret u odnosima sa najboljim svetskim teniserom Novakom Đokovićem.

Novak je kao što je poznato, zajedno sa Vasekom Pospišilom, pokrenuo pandam ATP, odnosno asocijaciju u kojoj su samo igrači, prvu još od 1972. godine. Mnogi teniseri su prihvatili ideju Srbina, ali mnogi i nisu, pa je došlo do jasne podele među profesionalcima. Izgleda da je tome došao kraj. Ili je bar blizu, ako je suditi po rečima Gaudencija.

foto: Profimedia

- Očigledno je da se nalazimo u teškom i komplikovanom peoridu za sve igrače. Bili smo u mraku od kraja jula i nismo znali hoće li se tenis uopšte igrati. To je bilo frusrtirajuće za mnoge. I sam sam bio teniser i znam kako se igrači osećaju i kako razmišljaju. Saslušali smo sve njihove primedbe - rekao je prvi čovek ATp, ap poručio da je krajnje vreme za ujedinjenje:

foto: Reuters

- Otvoreni smo za diskusiju sa Đokovićem i njegovom asocijacijom. Vreme je za jedinstvo, a ne za konflikte. Svađe i konflikti nam ništa neće doneti i ništa neće funkiconisati kako treba i svi će biti poraženi. Turnirima su potrebni teniseri, a teniserima su potrebni turniri. Moramo se boriti zajedničkim snagama i uraditi ono što je najbolje za tenis! Uz podele nećemo ništa uraditi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track