SUPERIORNI NOLE: Đoković na završnom mastersu uradio ono što njegovi protivnici u Londonu mogu samo da SANJAJU
Foto: EPA Christian Bruna

KAKVE BROJKE

SUPERIORNI NOLE: Đoković na završnom mastersu uradio ono što njegovi protivnici u Londonu mogu samo da SANJAJU

Tenis -

Završni Masters sezone počeo je u Londonu, a i pre prvih mečeva, jasno je da je najbolji teniser sveta Novak Đoković najveći favorit za trijumf, kojim bi šesti put osvojio prestižni turnir i tako stigao rekord Rodžera Federera.

Zanimljivo je da svih sedam takmičara koji će se uz Đokovića boriti za titulu na završnim turnirima ima 35 pobeda, dok Novak sam ima jednu više. Debitanti Dijego Švarcman i Andrej Rubljov, nemaju nijedan trijumf na završnom mastersu, ali ni Danil Medvedev, kome je najveći uspeh bilo učešće u uvodnoj rundi.

Stefanos Cicipas, koji može da se podiči titulom, ima četiri pobede na završnom turniru, Dominik Tim, kome je najveći uspeh finale - šest, Aleksander Zverev koji je podizao pehar - sedam, a Rafael Nadal 18, s tim da Španac nikada nije bio šampion ovog nadmetanja.

Asocijacija teniskih profesionalaca odlučila je da najbolji igrač sveta ne otvori svojim takmičarskim nastupom završni masters, koji danas počinje u Londonu. To će učiniti Dominik Tim i Stefanos Cicipas ove nedelje od 14 sati, a u "njihovoj" grupi u osam uveče će igrati Rafael Nadal i Andrej Rubljov.

Novak Đoković će svoj prvi meč igrati u ponedeljak od dva sata popodne po srednjeevropskom vremenu, nakon što se odigra uvodni susret dublova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track