CELA TURNEJA U MELBURNU: Svi turniri pred AO trebalo bi da se igraju u istom gradu!
Foto: EPA/ROMAN PILIPEY

GLOBALNA PANDEMIJA

CELA TURNEJA U MELBURNU: Svi turniri pred AO trebalo bi da se igraju u istom gradu!

Tenis -

Svi teniski turniri koji se tradicionalno igraju pre Otvorenog prvenstva Australije trebalo bi da budu održani u Melburnu, saopštio je tamošnji teniski savez.

Kako bi igrači izbegli dodatne probleme oko putovanja i karantina zbog korona virusa, Teniski savez Australije planira da turnire koji se igraju u Sidneju, Brizbejnu, Pertu, Adelejdu i Hobartu preseli u Melburn.

Prema planu, očekuje se da teniseri počnu da dolaze u Australiju sredinom decembra kako bi proveli dve nedelje u karantinu.

Međunarodne granice Australije su uglavnom zatvorene, a i dalje postoje različita ograničenja za putovanja između država.

Direktor Teniskog saveza Australije Kreg Tajli rekao je da bi premeštanje svih turnira u državu Viktorija značilo da neka naknadna ograničenja u putovanjima medju državama neće imati uticaj na prvi grend slem turnir u sezoni.

Međutim, premijer Viktorije Danijel Endrus rekao je da su planovi za održavanje svih turnira u Melburnu "daleko od završenog posla".

"Australijan open je veliki događaj, takmičenje koje svi volimo... ali, dolazi u vreme kada je ostatak sveta u plamenu. Naravno da je to važan događaj, ali mislim da je izbegavanje trećeg talasa važnije", rekao je on.

Melburn, glavni grad države Viktorije, beležio je hiljade slučajeva zaraze i stotine mrtvih poslednjih meseci, i bio je u potpunoj izolaciji tri meseca. Međutim u gradu nije zabeležen nijedan novi slučaj više od dve nedelje.

Australijan open trebalo bi da počne 18. januara.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track