MEDVEDEV ŠOKIRAO RAFU: Rus posle preokreta prvi put dobio Nadala i zakazao finale sa Timom
Foto: EPA Andy Rain

završni masters u londonu

MEDVEDEV ŠOKIRAO RAFU: Rus posle preokreta prvi put dobio Nadala i zakazao finale sa Timom

Tenis -

Ruski teniser Danil Medvede savladao je drugog igrača sveta Španca Rafaela Nadala nakon preokreta 3:6, 7:6, 6:3 nakon više od dva i po sata igre.

Rus je tako došao do prve pobede nad Nadalom i u nedelju će od 19 časova prtiv Austrijanca Dominika Tima, koji je savladao Novaka Đokovića 7:5, 6:7, 7:6 igrati veliko finale.

Nadal je u ključnom trenutku prvog seta stigao do brejka, poveo sa 5:3, a onda lagano dobio set i sa psihološkom prednošću ušao u nastavak. Tamo je gubio sa 3:0, ali nije bilo dovoljno Medvedevu, pa je onda od 4:1 prepustio Nadalu naredna četiri gema, pa je Španac servirao za pobedu i plasman u finale, samim tim približavanje Novaku Đokoviću na prvom mestu ATP liste.

Ipak, pitao se Rus. Bez izgubljenog poena pravi brejk, uspeva da uvede set u taj brejk gde je bio bolji rival, a onda je rutinski priterao Nadala uza zid i dobio treći set sa 6:3.

Tim i Medvedev sastali su se do sada četiri puta, tri puta je slavio Austrijanac. Ko god da pobedi biće mu to prva titula na Završnom turniru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track