NISAM VOLELA ŠARAPOVU: Hrvatska teniserka otkrila kako joj je Mašina biografija pormenila poglede na život i sport
Foto: Profimedia

promene

NISAM VOLELA ŠARAPOVU: Hrvatska teniserka otkrila kako joj je Mašina biografija pormenila poglede na život i sport

Tenis -

Hrvatska teniserka Ani Konjuh, koja pokušava da se vrati na teren posle četiri operacije lakta, čitala je autobiografije Rafaela Nadala, Andrea Agasija, ali i Marije Šarapove, a kaže da je poslednja prilično iznenadila.

"Pomogle su mi te knjige jer i ja prolazim kroz neke slične situacije, samo na nižem nivou naravno. Bilo mi je poučno. Agasi je drugačiji s mentalnog aspekta, a kod Rafe mi se svidelo što je prilično skroman – neka njegova razmišljanja izgledaju kao da nisu njegova, ne bi pretpostavio da takav teniser tako razmišlja. I kod njega mi se dopao mentalni deo", rekla je 23-godišnja Ana Konjuh za Sport klub. Tome je dodala i sledeće:

"Moram da priznam da Mariju nisam previše volela, ali posle pročitane knjige mi je postala mnogo draža. Bilo je dobro čuti njenu stranu priče u vezi sa celom doping aferom, zatim to što je odmalena bila fokusirana na tenis, došla je samo s tatom, nije mamu videla dugo, a stvorila je od sebe svetsku ikonu. To vredi pročitati, mene je motivisalo da napravim nešto i van tenisa“.

Konjuh je trenutno 475. na svetu, ima zaštićeni rang na 255. poziciji i probaće da uđe u kvalifikacije za Australijan open ili za turnir u Abu Dabiju.

Kurir sport / Sport klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track