FEDERER JE DEFINITIVNO MILJENIK ATP: Da nije bilo zamrzavanja poena Rodžer ne bi bio u prvih 100!
Foto: Profimedia

Propao bi kao žeton

FEDERER JE DEFINITIVNO MILJENIK ATP: Da nije bilo zamrzavanja poena Rodžer ne bi bio u prvih 100!

Tenis -

Odluka Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) da zamrzne bodove tokom jednog perioda pandemije korona virusa najviše je pomogla Rodžeru Federeru.

Federer, koji još uvek drži rekorde u broju osvojenih Grend slemova i nedelja na vrhu ATP liste, trenutno je na 5. mestu sa 6630 bodova. Međutim, da nije bilo zamrzavanja poena Federer bi sada bio tek 103. na listi!

Švajcarac je u poslednjih godinu dana osvojio samo 720 bodova, dok je trenutno 102. teniser sveta Juiči Sugita sakupio 721 poen.

Federer nije igrao od prošlogodišnjeg Australijan opena, propustiće i ovogodišnji, pa je pitanje kada će i u kakvom stanju ponovo na teren.

Sasvim je sigurno i da će mu rekordi padati u 2021. godini. Rodžer je bio 310 nedelja na vrhu ATP liste, a Đoković je u ponedeljak zakoračio u 302. nedelju, pa se već početkom marta očekuje da Novak preuzme primat.

Federer ima i 20 Grend slem titula, koliko i Rafael Nadal, dok Novak Đoković vreba iz prikrajka sa 17 titula. Jasno je da će Nadal prvom narednom postati vodeći teniser u ovoj kategoriji, a mi se nadamo da će i Novak značajno popraviti trenutnu brojku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track