ĐOKOVIĆ ĆE IGRATI U BEOGRADU! Armenulić o Novakovim ZASLUGAMA, posebnom značaju turnira i PLANOVIMA Rafaela Nadala!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ODUŠEVLJEN POVRATKOM TENISA U SRBIJU

ĐOKOVIĆ ĆE IGRATI U BEOGRADU! Armenulić o Novakovim ZASLUGAMA, posebnom značaju turnira i PLANOVIMA Rafaela Nadala!

Tenis -

Radmilo Armenulić legendarni teniski stručnjak nije krio oduševljenje kad je čuo vest da se Beograd vratio na svetsku tenisku mapu.

Zahvaljujući inicijativi najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića Beograd će nakon " Serbia opena" opet bi organizator još jednog turnira iz ATP kalendara.

"Presrećan sam što je Novakova inicijativa uspela. Munjevito je reagovao, iskoristio je činjenicu što je Budimpešta otkazala i ubedio čelnike ATP da umesto Mađarske pruže šansu Srbiji za organizaciju turnira koji će mnogo značiti našem tenisu, rekao je Armenulić

Novak Đoković, ATP kup
foto: EPA-EFE/MARK EVANS

On je naglasio poseban značaj ovog turnira.

"Očekivano učešće Filipa Krajinovića, Dušana Lajovića, Viktora Troickog, Miomira Kecmanovića, Lasla Đera će već dati težinu turniru, ali ono što je posebno važno je da će i mlađi i slabije rangirani srpski teniser imati šansu da se pokažu na velikoj sceni. Sigurno će organizatori dodeliti nekoliko specijalnih pozivnica koje bi mladi igrači mogli da iskoriste na najbolji mogući način i sa jednom ili dve pobede poprave rejtinge i otvore sebi put ka učešću na jačim turnirima", objasnio je proslavljeni stručnjak

Armenulić je izneo svoja očekivanja ko bi od najboljih svetskih tenisera mogao da uzmu učešće na turniru u Beogradu krajem aprila.

"Verujem da će Novak igrati na tom turniru, a sama njegova pojava bi mogla da povuče još neke igrače iz svetskog vrha da dođu u Beograd, kao i da privuče veliku pažnju svetskih medija. Rano je govoriti o spisku učesnika, ali sigurno je da će u Beograd doći igrači sa kojima Novak ima odličan odnos, poput Vaseka Pospišila, kao i drugih igrača iz novoformirane PTPA organizacije", rekao je Armenulić

Novak Đoković, Radmilo Armenulić
foto: Aleksandar Jovanović, AP

Za sad je turnir preseljen iz Budimpešte u Beograd samo za 2021. godinu, a Armenulić se nada da će turnir postati tradicionalan.

"Novakova želja, ali i svih nas koji volimo tenis, je da turnir u Beogradu postane tradicionalan i da se igra svake godine. Jednog dana kad prođe korona to bi bio spektakl sa prepunim tribinama i veoma kvalitetnim igračima, pogotovo iz okruženja, i pomogao bi mnogo razvoju srpskog tenisa i nadolazećih mlađih snaga - naglasio je nekadašnji selektor.

Rafael Nadal
foto: EPA/Andy Rain

Armenulić se osvrnuo i na pomalo neočekivanu odluku Rafaela Nadala da se priva za turnir u Roterdamu iz serije 250.

"Jasno je kao dan da Nadal ove godine želi da svrgne Novaka sa prvog mesta ATP rang liste i učiniće sve što može da to i ostvari. Uz to, nije tajna da će pokušati da spreči Novaka da obori rekord njegovog velikog prijatelja Federera po broju uzastopnih nedelja na vrhu ATP liste, ali ne verujem da će uspeti u tome", zaključio je Radmilo Armenulić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track