EMOTIVNI ĐOKOVIĆ SE ZAHVALIO ČUDOTVORCU! Novak posle pobede uzeo mikrofon i okrenuo se ka svom boksu: Imaš te magične ruke! VIDEO
Foto: Instagram

EMOTIVNI ĐOKOVIĆ SE ZAHVALIO ČUDOTVORCU! Novak posle pobede uzeo mikrofon i okrenuo se ka svom boksu: Imaš te magične ruke! VIDEO

Tenis -

Prvi teniser sveta Novak Đoković posle velike borbe i preokreta izbacio je Aleksandra Zvereva u četvrtfinalu Australijan opena.

A ko zna da li bi Novak uopšte bio u stanju da danas izađe na megdan Nemcu da nije bilo fizioterapeuta Ulisesa Badia.

Đoković je u trećem kolu imao problema sa povredom stomačnog mišića, a danas je pohvalio svog fizioterapeuta i medicinski tim.

"Nisam se mučio. Tokom karijere sam se nekoliko puta povlačio, dešavaju se povrede, ali kad imaš magične ruke fizija i medicinskog tima, ovde su izuzetni fizioterapeuti, pomogli su mi da se izvučem. To su velike stvari, oni te vrate, a tu su i treninzi i rad izvan terena", dodao je.

Argentinski fizioterapeut rođen je u Santa Feu, živeo je u Kordobi, a emigrirao je sa 22 godine kako bi unapredio znanja na polju na kojem trenutno deluje. Diplomirao je na kinesiologiji i fizioterapiji, a specijalista je za ramena, laktove i povrede ruku generalno. Takođe, veoma je upoznat sa kineskom medicinom, nutricionizmom, a upravo je on taj koji je 2017. godine izvukao Novaka iz povreda i mentalno ga vratio na pobednički put.

Kao sin italijanskog došljaka, Ulises je znanje skupljao upravo u Italiji, ali u Sjedinjenim Američkim Državama. Radio je i u sportskoj klinici u Valensiji, a nakon toga je postao fizioterapeut ATP organizacije.

Ulisesove metode se poklapaju sa Novakovim shvatanjima, pre svega u akupunkturi i kineskoj medicini. Koliko je Novak kooperativan u vežbama, potvrđuje i sam Badio koji tvrdi da se čak četiri puta na dan rade vežbe istezanja.

Nije onda za čuđenje to što je Novak, posle meča sa Raonićem, upravo pomenuo Ulisesa kao glavnog šrefa u njegovom oporavku od pobede mišića u abdomenu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track