MEDVEDEV PRED SUSRET SA NOVAKOM: Trofej? Igram protiv čoveka sa osam titula koji nikad nije poražen u finalu! (FOTO)
Foto: Profimedia

GREND SLEM U MELBURNU

MEDVEDEV PRED SUSRET SA NOVAKOM: Trofej? Igram protiv čoveka sa osam titula koji nikad nije poražen u finalu! (FOTO)

Tenis -

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u finale Australijan opena, pošto je u polufinalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 6:2, 7:5.

Medvedev se u svoje drugo grend slem finale plasirao posle dva sata i devet minuta igre. Bio je ovo sedmi medjusobni duel Medvedeva i Cicipasa i šesta pobeda ruskog tenisera.

Medvedev će se za prvu grend slem titulu boriti s prvim igračem sveta i osmostrukim šampionom Australijan opena Novakom Đokovićem.

"Nemam pritisak. Igram proptiv tenisera koji nikad nije izigubio na ovom mestu u finalu, ima rekordnih osam titula, a sada ga čeka deveto finale. Igrao je toliko važnih mečeva na ovom stadionu sa Federerom i Nadalom... Potrudiću se da izađem na teren i igram najbolji tenis. Nadam se da ću igrati dobro", rekao je Medvedev.

Danil Medvedev, Novak Đoković
foto: Profimedia

"Iskustvo iz US opena će mi pomoći. Prvo finale sam igrao protiv jednog od najboljih (Nadal prim. aut). Bio je to neverovatno, isto tako teško će biti u nedelju protiv Novaka".

Medvedev je ostvario 20. trijumf u nizu i pokazao da se nalazi u fantastičnoj formi.

"Nemam odgovor na sve to. Možda naporan rad... Srećan sam što sam to postigao, trudim se da igram najbolje što mogu, iako je bilo nekih mečeva kada nisam bio zadovoljan. Sve ukupno moram da budem zadovoljan".

Izneo je utiske i o meču sa Cicipasom.

"Bilo je teško. Delovalo je da bi Cicipas mogao da se vrati, kao protiv Nadala. Kao da sam se uplašio pobede. Nisam poput Novaka i Rodžera. Međutim, moram da budem zadovoljan igrom, a posebno servisom", zaključio je.

Finale je na programu u nedelju od 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

Biće to osmi duel Djokovića i Medvedeva, a srpski teniser trenutno vodi sa 4:3.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja