FEDERER JE OMILJENI ŠAMPION! ĐOKOVIĆ MORA DA SE POMIRI SA TIM! Nemački mediji posvetili veliku pažnju Noletovom rekordu (FOTO)
Foto: AP

SRBIN NAJBOLJI NA PLANETI

FEDERER JE OMILJENI ŠAMPION! ĐOKOVIĆ MORA DA SE POMIRI SA TIM! Nemački mediji posvetili veliku pažnju Noletovom rekordu (FOTO)

Tenis -

"Nijedan igrač nije bio duže od srpskog tenisera u vrhu svetske rang liste", zaključili su nemački mediji.

Srpski teniser Novak Đoković započeo je 311. sedmicu na prvom mestu ATP liste čime je oborio rekord Švajcarca Rodžera Federera po broju nedelja provedenih u vrhu svetskog tenisa.

Rodžer Federer će se sigurno pokloniti pred Đokovićem koji je upravo oborio rekord koji je prethodno bio u vlasništvu švajcarskog velikana.

Ova vest je itekako komentarisana u celom svetu, a posebnu pažnju posvetili su joj i nemački mediji.

"Taj 33-godišnjak je ukupno 311. nedelja prvi na ATP-listi i u ponedeljak je prestigao rekordera po broju Gren slemova, Rodžera Federera (310). Rekord svih vremena za muškarce i žene drži Štefi Graf, koja je prvakinja sveta bila ukupno 377. nedelja, od toga 186. bez prekida", podseća "Jurosport".

Novak Đoković
foto: AP

"Od 3. februara 2020. godine, osamnaestostruki Gren slem šampion neprekidno je na vrhu. Tako sada u potpunosti može da se fokusira na svoj drugi veliki cilj: on i po broju osvojenih Grend slemova želi da prestigne Federera i Španca Rafaela Nadala (obojica imaju po 20 titula)", nastavlja se u tekstu.

Opširniji osvrt povodom novog Đokovićevog rekorda donosi nemački javni servis ZDF.

U komentaru pod naslovom "Teniska svetska rang lista – traži se stvarni broj jedan", autorka Petra Filipsen ocenjuje da je Đoković verovatno najbolji defanzivni igrač ove teniske ere, ali i dodaje: "Tridesettrogodišnji Srbin, međutim, često mora da se brani i van terena. Đoković polarizuje, jedan je od mnogih nevoljenih šampiona."

Filipsen podseća i da je, prema oceni Đokovićevog trenera, Gorana Ivaniševića, "Novak najbolji i najkompletniji igrač svih vremena".

Ona smatra da je Đokovićeva prednost ta da sa 33 godine još uvek ima vremena dalje da obara rekorde i zaključuje:

Novak Đoković, Rodžer Federer
foto: Profimedia

"Ali moraće da živi s tim da će za veliku većinu teniskog sveta uvek postojati samo jedan najbolji: a to je mimo svake statistike Rodžer Federer, omiljeni šampion."

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track