NOVAK, RAFA I JA SMO PROBLEM! Švajcarac otvoreno govorio o ciljevima po povratku na teren, pa spomenuo LJUTE RIVALE
Foto: AP Halden Krog, AP Hamish Blair, EPA Dean Lewins

ISKRENO

NOVAK, RAFA I JA SMO PROBLEM! Švajcarac otvoreno govorio o ciljevima po povratku na teren, pa spomenuo LJUTE RIVALE

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer govorio je o svom povratku na teren posle duže pauze, ali i planovima u nastavku sezone.

Rodžer će danas odigrati prvi meč posle više od godinu dana pauze. Poslednji put bio je na terenu u januaru 2020. godine kada je u polufinalu Australijan opena doživeo poraz od Novaka Đokovića.

Odlučio je da nastupi na turniru u Dohi i prvi meč odigraće protiv Britanca Danijela Evansa (16.00).

Federer ne krije da mu je prioritet ove sezone nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Učešće na Olimpijskim igrama je deo mog plana, iako su moji glavni ciljevi postavljeni od danas do Vimbldona, turnira koji će prethoditi onom Olimpijskom. Nadam se da ću do tada biti potpuno spreman i da će pitanja o mom kolenu da prestanu. Olimpijske igre su važan cilj. Nažalost, propustio sam Igre u Riju zbog povrede levog kolena. Nadam se da ću se vratiti u Tokiju", rekao je Rodžer za švajcarske medije.

Federer je govorio i o novoj generaciji tenisera i otkrio šta je njihov najveći problem.

"Problem nove generacije je to što samo Novak, Rafa i ja uvek bili tu. Neko od njih je mogao da pobedi mene, ali onda bi izgubio od Novaka, li bi pobedio Novaka, ali ne bi Rafu, ili bi savladao Rafu, a izgubio od mene..." kaže Federer i dodaje:

"Velika promena će nastati za tri godine. Siguran sam da ćemo Rafa, Novak i ja pokušati što duže da budemo tu i povećamo broj osvojenih trofeja", iskren je Švajcarac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track