JELENA GENČIĆ JE 2002. PREDVIDELA ŠTA ĆE SE DESITI SA ĐOKOVIĆEM: Ove njene reči su PROROČKE! (FOTO)
Foto: Printskrin/Jutjub

TENIS

JELENA GENČIĆ JE 2002. PREDVIDELA ŠTA ĆE SE DESITI SA ĐOKOVIĆEM: Ove njene reči su PROROČKE! (FOTO)

Tenis -

Nema intervjua a da Novak Đoković ne istakne ulogu Jelene Genčić u razvoju njegove karijere.

Tako je najbolji teniser sveta i u nedavnom intervjuu istakao da je Genčić njegova "teniska" majka i da je imala "izuzetan uticaj na moje početke teniske, ali i životne. Koja je sebe posvetila meni i mojoj evoluciji".

A upravo je legendarna srpska teniserka i trener sada već davne 2002. godine u reč predvidela Novakov uspeh. U intervjuu Nedi Miletić, novinarski nekadašnjeg dnevnog lista "Sport" Genčić je najavila domete tada 16-godišnjeg Novaka.

"Ukoliko budu uložena neophodna sredstva, uz veliki rad i ogroman talenat, dobićemo najboljeg igrača Jugoslavije svih vremena, svetskog asa", naglasila je Jelena Genčić u pomenutom intervjuu koji je naslovljen sa "Novak korača putem velikana - Jugoslovensko čudo od deteta osvaja Stari kontinet".

Zanimljivo je i tadašnje razmišljanje Novaka Đokovića, koju je već sa 14 godina bio najbolji u Evropi.

"Moram da radim više na servisu, pre sam više voleo tvrdu podlogu, a pošto su najveći uspesi došli na šljaci, sada mi je draža šljaka. Kad sredin servis krenuću u jednu ofanzivnu igru", rekao je tada Đoković.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je ušao u ponedeljak 8. marta ušao u istoriju tenisa kao čovek koji je najviše vremena proveo na prvom mestu ATP liste. Srpski as je tretnuno 311 nedelja najbolji igrač na svetu, a svakako će ta brojka biti uvećana u narednom periodu jer nema konkurenciju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track