06:12

DUŠAN LAJOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Prvi put sam na turniru u Dubaiju, verujem da je sa publikom sve drugačije! VIDEO

IZ DUBAIJA ZA KURIR! Slatka pobeda Lajovića u prvom meču ikada u UAE! VIDEO

Tenis -

Srpski as ekskluzivno za Kurir o uslovima na turniru u Dubaiju, o nužnim promenama na profesionalnoj turneji, današnjem i narednom meču i situaciji u kojoj se našao kum Filip Krajinović u Dohi

Trijumfalan je bio debi Dušana Lajovića na turniru u Dubaiju, u meču koji će za našeg asa biti najkorisniji kao uvod u dalje izazove ovog turnira ATP serije 500. Komotna pobeda protiv Tunižanina Džazirija (7:5 6:2) fizički nije bila zahtevna po popularnog Ducija - koji je posle meča održao čak i dodatni trening da bi se pripremio što bolje za meč trećeg kola protiv čeličnog Mađara Fučoviča - boljeg od svoja dva prethodna rivala tek posle trosetnih maratona.

Pohvalio je Lajović organizaciju turnira i pristupačnost svega najvažnijeg igračima, ali izrazio bojazan da bi profesionalna turneja u doba korone koja zahteva toliko puno putovanja u ovako teškim uslovima ostavila posledice po igrače i sport uopšte - i da je neophodno tražiti nova rešenja poput onih viđenih u drugim sportovima, kao što je NBA plej-of. "Bojim se da ćemo svi kolektivno izludeti," upozorava Lajović, i ističe da ne bi bilo dobro da ovakve okolnosti postanu nova normalnost.

"A šta se dešavalo sa Fićom? Nisam pratio..." našalio se Lajović na konto dramatičnih zbivanja sa karantinom svog kuma i saigrača iz reprezentacije Filipa Krajinovića u Dohi - oko čega je cela srpska teniska javnost brinula ovih dana. Uslovi u kojima se postavlja takozvani "mehur" na turneji nisu svugde isti, a pogotovo ne u Australiji i - na primer - Dohi, i rizik po igrače može biti značajno veći jer su na nekim turnirima "spoljni činioci" mnogo bliži takmičarima i takve situacije je mnogo teže kontrolisati...

Ako je za današnju pobedu bila dovoljna B- igra, u sutrašnjem meču (protiv Fučoviča - bolji od Karenjo Buste 7:6 3:6 2:6) će biti neophodno odigrati na A nivou!" ističe Dušan, time hvaleći svog protivnika - koji ga je prošle nedelje eliminisao sa turnira u Dohi u njihovom prvom meču u karijeri. Ono što će Lajoviću sigurno biti prednost je značajni fizički umor koji se nakupio kod Mađara posle gorespomenute današnje i kasne sinoćnje pobede nad Pospešilom (6:2 5:7 4:6) - u kojima je sustizao prednost od seta njihovih protivnika. No, Fučovič je više puta nastupao u Dubaiju, dobro poznaje ove uslove i izuzetno dobro je fizički pripremljen - tako da Dušanu predstoji veoma izazovan revanš protiv Martona sutra.

Poslušajte šta je Lajović još izjavio u ekskluzivnom intervjuu za Kurir datom danas u Dubaiju u narednim snimcima:

06:12

DUŠAN LAJOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Prvi put sam na turniru u Dubaiju, verujem da je sa publikom sve drugačije! VIDEO

Kurir sport / Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track