Najnovije vesti

MOGU DA SPAVAM U SVOM KREVETU! Đoković o prednostima Monte Karla i restrikcijama usled pandemije!
Foto: EPA James Ross

konferencija

MOGU DA SPAVAM U SVOM KREVETU! Đoković o prednostima Monte Karla i restrikcijama usled pandemije!

Tenis

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastupaće iduće nedelje na Mastersu u Monte Karlu.

Pred početak takmičenja Đoković je govorio na konferenciji za medije.

Pošto Novak živi u Monte Karlu bio je upitan da li je drugačiji osećaj kad u zvaničnom meču izađe na dobro poznate terene.

„Svakako da će biti drugačije, neće biti onako kako je inače kada je prisutna publika. I sami ćete moći da primetite mnogo promena. Obično ima mnogo terena, a sada su oni pretvoreni u sportsko selo i nema toliko prostora. Za treninge je bolje jer nema navijača, tu su samo ljudi iz sponzorskih kompanija.U normalnim okolnostima je teško obezbediti terene za sve igrače i onda se vežba sat ovde, sat onde na samom početku turnira kada je tu mnogo igrača. Sada primećujem da većina igrača trenira jedan na jedan bez potrebe da se deli teren. To je možda pozitivna stvar. Ja sam danas trenirao sa Cicipasom, i razgovarali smo o tome sa Medvedevim kako je lepo da na neki način igraš kod kuće jer možeš da spavaš u svom krevetu što nam je na ovom turniru ranije bilo omogućeno. Igraš mečeve tamo gde obično treniraš, srećeš se sa ljudima i provodiš vreme napolju… Sada imamo vremena i da pogledamo treninge drugih igrača na čemu smo i zahvalni jer smo u bezbednim uslovima zbog svih restrikcija i lepo je ‘uhvatiti’ malo čistog vazduha“, rekao je Đoković.

Novak Đoković
foto: Printskrin

Novak je odgovorio i na pitanje šta je teniserima trenutno dozvoljeno, a šta ne.

„Pravila se konstantno menjaju, ATP je propisao protokole koje svi turniri moraju da slede bez obzira na lokalne propise. Mi smo u takozvanom bezbednom okruženju. Ne mogu da kažem da smo u mehuru, jer to nije pravi mehur, ali je bezbedno okruženje kako bi se smanjio rizik od širenja virusa što je više moguće. Zaista je sjajno što mi koji živimo ovde imamo priliku da boravimo u svojim domovima, ali u principu ono što možemo da radimo je da odemo kući i prespavamo i vratimo se u kompleks. Mislim da je dozvoljeno da se izađe na sat vremena, ali ne u delove koji su otvoreni za publiku. Nisam u potpunosti siguran kako je to pravilo precizirano. Tek sam od danas u tom bezbednom okruženju. Za mene nema mnogo promena, odlučio sam da tek od danas budem u tom protokolu jer sam želeo da slobodno vreme provodim kako želim, da imam mogućnost da se krećem. Ali od danas sam u turnirskom modu i većinu vremena ću provoditi na terenima“, objasnio  je Novak.

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...