LOVA KAPLJE SA SVIH STRANA: Federer postaje prvi MILIJARDER u svetu tenisa!
Foto: Profimedia

MAŠINA ZA PRAVLJENJE NOVCA

LOVA KAPLJE SA SVIH STRANA: Federer postaje prvi MILIJARDER u svetu tenisa!

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer uskoro će postati peti sportista u istoriji sa zaradom od 1.000.000.000 dolara!

Federer će do kraja godine probiti granicu magične brojke i pridružiti se Majklu Džordanu, Tajger Vudsu, Flojdu Mejvederu i Kristijanu Ronaldu.

Zarada Švajcarca u karijeri trenutno je preko 900 miliona dolara.

Federer je od turnira u karijeri zaradio oko 130 miliona dolara, a ogroman novac dobio je kao zaštitno lice brojnih svetskih brendova. Rodžer je zaštitno lice 13 vrhunskih brendova. Od Roleksa mu godišnje na račun legne 15 miliona dolara, Mercedesa i Barile oko 40 miliona, a tu su i Moet, Lindt, Kredit Svis...

Federer je od 2008 godine bio zaštitno lice Najkija i godišnje je na konto tog ugovora dobijao 12 miliona dolara. Kada mu je 2018. istekao ugovor, japanska kompanija Uniklo dala mu je ponudu koja se ne odbija - ugovor na 10 godina vredan neverovatnih 300.000.000 dolara.

Novak Đoković, Rodžer Federer
foto: AP

Zanimljivo, Novak Đoković je od turnira inkasirao više od Švajcarca, oko 150 miliona dolara, ali njegova ukupna zarada daleko je manja od Federerove.

Švajcarac je jednostavno miljenik sponzora...

Forbsova lista

Kada je magazin "Forbs" 2020. godine objavio listu najplaćenijih sportista, prvi put sa na vrhu našao teniser. Naravno bio je to Rodžer Federer.

Švajcarac je za godinu dana zaradio neverovatnih 106,3 miliona dolara.

Švajcarski teniser je najveći deo svoje zarade, čak 100 miliona, dobio od reklama, prava na imidž i sličnog, dok je preostalih 6,3 miliona zarada od turnira.

Novak Đoković se našao na 23. mestu najplaćenijih sportista sa 44,6 miliona dolara.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track