POBEDILA KANCER, A SADA SE VRAĆA TENISU: Karla Suares Navaro obajvila da će učestvovati na Rolan Garosu
Foto: Profimedia

HEROINA

POBEDILA KANCER, A SADA SE VRAĆA TENISU: Karla Suares Navaro obajvila da će učestvovati na Rolan Garosu

Tenis -

Španska teniserka Karla Suares Navaro saopštila je da će igrati na predstojećem Rolan Garosu, mesec dana pošto je saopštila da se oporavila od karcinoma.

Nekadašnja šesta teniserka sveta je prošlog septembra saopštila da ide na hemioterapiju pošto boluje od Hočkinovog limfoma.

Ona je u januaru završila terapije, a u aprilu je saopštila da se izlečila.

"Neverovatno me raduje što mogu da igram na Rolan Garosu. Poslednjih nekoliko meseci sam radila kako bih sebi pružila priliku da se poslednji put takmičim na Rolan Garosu", navela je Suares Navaro, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Rolan Garos
foto: AP/Michel Euler

"Radujem se što ću izaći na teren i ponovo osetiti koliko je ovaj turnir poseban za mene", dodala je 32-godišnja teniserka, kojoj je najbolji rezultat na Rolan Garosu dva plasmana u četvrtfinale.

Pre dijagnoze, Suares Navaro je nameravala da 2020. godina bude njena poslednja sezona u karijeri, ali sada želi da nastavi da igra, uz želju da učestvuje na Olimpijskim igrama u Tokiju ovog leta.

"Tenis mi je dao mnoge stvari i uvek sam želela da se od njega oprostim na terenu. Rolan Garos mi je doneo neke od najboljih trenutaka u karijeri. Moj prvi najbolji rezultat bio je na ovim terenima, imam veoma lepe uspomene i radujem se što ću moći da dodjem i poslednji put se takmičim u Parizu", navela je 118. teniserka sveta.

Takmičenje na drugom grend slem turniru u sezoni, Rolan Garosu u Parizu, počinje 30. maja i trajaće do 13. juna.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track