NOVAK PROGOVORIO O ŠOKANTNOM POVLAČENJU OSAKE SA ROLAN GAROSA: Saosećam sa Naomi, nadam se da će se brzo opraviti
Foto: Profimedia

GREND SLEM U PARIZU

NOVAK PROGOVORIO O ŠOKANTNOM POVLAČENJU OSAKE SA ROLAN GAROSA: Saosećam sa Naomi, nadam se da će se brzo opraviti

Tenis -

Naomi Osaka povukla se sa Rolan Garosa nakon što je grend slem turnir obavestio da će je kažnjavati ako se ne bude pojavljivala na konferencijama za medije, što bi za posledicu moglo da ima i izbacivanje sa turnira, a celu situaciju komentarisao je i Novak Đoković.

Pričao je Novak i o brojnim sastancima paralelne organizacije igrača PTPA poslednjih meseci, podršci igrača i stručnoj i finansijskoj podršci koju organizacija dobija od ciljnih partnera.

Održano je i nekoliko sastanaka sa ATP-jem, ali bez konkretnih rezultata – jer PTPA još uvek nije spremila platformu na osnovu koje če pregovarati sa ATP-jem i WTA-jem o svom mestu u globalnom teniskom ekosistemu.

Dobili smo pismenu podršku od strane 80% Top 500 igrača, i veoma sam ponosan na te početne rezultate,“ naglasio je Đoković u obraćanju medijima po ovoj temi.

Grend Slemovi nastoje da sačuvaju svoj biznis model, i reakcija prema Osaki me nije iznenadila. Navikli smo da dajemo odgovore na pitanja koja su često veoma slična, ali su mediji veoma važna platforma pomoću koje komuniciramo sa našim poklonicima", rekao je Đoković, a zatim dodao:

"Ovaj tradicionalni način pretrpeo je dosta promena u proteklim godinama, jer putem društvenih mreža sada imamo mogućnost da se direktno obratimo njima – i u tom smislu su se odnosi – uz puno poštovanje – donekle promenili. Saosećam sa Naomi - između ostalog jer i moj odnos sa medijima tokom karijere nije bio baš idealan – ističem da je njena uloga u našem sportu izuzetno važna, i nadam se da će se brzo opraviti!“ kratko je prokomentarisao Novak „aferu Osaka“.

Naomi Osaka
foto: Profimedia

(Kurir sport/Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track