RAFA I RODŽERE, OVO JE KRAJ, BIVŠI STE! Novak postavio rekord Rolan Garosa, PRVI je u istoriji koji je uspeo da učini OVO!
Foto: Profimedia

spektakularno

RAFA I RODŽERE, OVO JE KRAJ, BIVŠI STE! Novak postavio rekord Rolan Garosa, PRVI je u istoriji koji je uspeo da učini OVO!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas pobedio Rikardasa Berankisa iz Litvanije sa 6:1, 6:4, 6:1.

Meč prvog i 93. tenisera sveta trajao je samo sat i 32 minuta. Bila je ovo 77. pobeda Đokovića na Rolan Garosu.

Rafael Nadal će zauvek ostati rekorder po broju osvojenih pehara na Rolan Garosu (za sad 13), ali ga je Novak Đoković prestigao u jednoj stvari i postao rekorder Otvorenog prvenstva Francuske.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Đoković je postao prvi teniser u Open eri koji je vezao 12 uzastopnih plasmana u četvrtu rundu Rolan Garosa. Poslednji put Novak nije igrao četvrtu rundu u Parizu 2009. godine, kad ga je u trećem kolu eliminisao Filip Kolšrajber.

Đoković će u osmini finala igrati protiv 19-godišnjeg Italijana Lorenca Musetija, koji je ranije danas eliminisao sunarodnika Marka Čekinata posle pet setova. Biće to njihov prvi medjusobni duel.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track